Paella de Marisco

Paella de marisco met gambas,mosselen,almejas en andere zeevruchten is echt het nationale gerecht in Spanje. Paella kan je natuurlijk ook bereiden met vlees,vis en kip. Hier heb je een echt Spaans recept voor paella de marisco voor ongeveer 8 à 10 personen. Veel succes!

Recept Paella de Marisco met zeevruchten.

 

recept paella de marisco

Werkwijze

  • Neem een geemailleerde paellapan voor 8 à 10 personen
  • Warm een scheut olijfolie in de pan op
  • Pel de uien en snij in stukjes
  • Als de olie warm genoeg is, bak de uien en de knoflook tot ze goudbruin worden.
  • Voeg nu de inktvisringen toe en bak ze tot ze bijtgaar worden
  • Dan voegen we de tomate frito, sofrito en de erwtjes toe, goed roeren en mengen
  • Na ongeveer 5 minuutjes voegen we de paellakruiden, laurier en de colorante toe
  • Voeg de rijst toe en daarna gieten we de paella caldo eraan toe.
  • Na enkele minuten (ong. 4 min) doen we de gambas, almejas, mosselen en langoustines er bij
  • Laat nu alles ong. 20 minuten sudderen op middelhoog vuur en roer regelmatig om kleven te voorkomen.
  • Eventueel kan je nog wat caldo bijvoegen
  • Dien meteen op en versier met de stukjes citroen
  • Smakelijk!

        Bekijk hier het recept pakket     



Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Luc Walgraeve
Door

Luc Walgraeve

op 19 Jul 2016

40 g colorante is veel hoor !

Dirk Tibax
Door

Dirk Tibax

op 04 Aug 2016

Onze colorante zal te sterk zijn Luc ...?

Dirk Tibax
Door

Dirk Tibax

op 04 Aug 2016

We hebben het aangepast,bedankt voor de opmerking

Linda
Door

Linda

op 07 Aug 2016

Dit komt goed uit ik wilde toevallig vanavond paella gaan maken. Had de spullen al besteld en in huis. Nu nog een zonnetje voor de stemming. ☀️

Gina
Door

Gina

op 23 Aug 2016

Is er iets lekkerder of paella?? Mijn lievelings gerecht en nu heb ik het recept dus wat eten we deze week..... Mvg Gina Ps. Bedankt om deze heerlijke,gerechten te delen.

Carla van Riel
Door

Carla van Riel

op 26 Oct 2019

Ja, Portugese Cataplana.

koen
Door

koen

op 15 Apr 2020

recept graag !!

Eddy Van Bocxlaer
Door

Eddy Van Bocxlaer

op 05 Jan 2017

Beste, Klopt deze hoeveelheid? Caldo de pescado (bouillon) of caldo paella 1800 cl. Dit is toch vrij veel. Net zoals de olie 500 cl. Met vriendelijke groeten

Dirk Tibax
Door

Dirk Tibax

op 23 Feb 2017

Beste Eddy, Nee hoor de hoeveelheid van de caldo klopt perfect. Je kan uiteraard altijd beginnen met wat minder en daarna nog wat bijvoegen als je ziet dat de paella te droog wordt.

Michella Rodriguez
Door

Michella Rodriguez

op 06 Mar 2017

Wat ik mis bij al deze paella .wat ik in malaga geleerd heb is een lekkere scheut cherry toe voegen aan het vocht ,dit smaakt heel lekker.

Marco
Door

Marco

op 15 May 2017

Beste van Spanje in de pan 😜 En straks hier thuis in Belgie op ons bord 👌 Grts, M

Rita De Smet
Door

Rita De Smet

op 16 Jul 2017

hallo, ik ga het zeker binnenkort op deze manier proberen

Herman
Door

Herman

op 11 Aug 2017

Keurig afgemeten recept, maar te veel gespitst op onderdelen die je koopt. Zo heb je een technisch goeie paella maar zonder ziel....maak bijvoorbeeld je eigen Caldo van de schaal en schelpdieren die je al hebt.....

Pino
Door

Pino

op 17 Sep 2017

Het kan nog beter idd

Pino
Door

Pino

op 17 Sep 2017

Het kan nog beter

Wijnandts Myranda
Door

Wijnandts Myranda

op 22 Sep 2017

Ik ga hem vandaag maken op u manier,altijd op mijn manier gemaakt,ik laat u iets weten wat de gasten vonden.

Behiels Leo
Door

Behiels Leo

op 11 Oct 2017

Beste, bestaat er een paella recept waarbij curry aan toegevoegd wordt i.p.v. tomaten? of is dat een vloek tegen de echte paella liefhebbers?

Marialuisa
Door

Marialuisa

op 25 Jan 2019

Curry is een regelrechte belediging voor dit heerlijke gerecht,maar als jij er curry in moet dan doe je dat toch lekker.Jij bent degene die het uiteindelijk opeet😆

Peter
Door

Peter

op 07 Nov 2019

Ik heb begrepen dat je niet meer mag roeren als je de gamba's ed hebt toegevoegd en het vuur laag moet zetten. Klopt dat?

K
Door

K

op 09 Feb 2020

Waarom is mijn paella zo plakkerig? En nattig?

Vandierendonck Koen
Door

Vandierendonck Koen

op 06 Jan 2021

Zelf begin ik met ajuin en rijst en alleen olie. Deze laat ik lichtjes bakken en roer er dan mijn sofritto door. Vervolgens mijn kruiden en goed mengen Daarna vloeistof ( kip of visbouillon ) en dan duw ik er mijn gemarineerde vis in. Zeker niet roeren want dan komt de rijst omhoog en zit je met een rijstberg. Normaal neem ik 85 gram rijst de man....de rest...vis, groentjes,....Ik heb hem dan ook nog een beetje vervlaamst zodat iedereen hem mag...ook al ben je geen rijstliefhebber. Indien jullie willen kan ik wel nog een grotere uitleg geven...laat maar weten. mvg Koen

Liliane
Door

Liliane

op 14 Jan 2021

Hallo ,ik doe er tamelijk veel saffraan in

Koen
Door

Koen

op 29 Mar 2021

Prima recept, gewoon zelf proven en naar eigen smaak de hoeveelheden eventueel aanpassen, Paella Marisco dit weekeinde gemaakt, het ging schoon op.!

Nico
Door

Nico

op 09 Nov 2021

Roeren als de paella al gedecoreerd is??? nog nooit van gehoord. Ik maak regelmatig Paella, maar krijg hem nooit zo lekker dan ik hem op de Gran Canaria heb gegeten. Hierin werd ook witte wijn gedaan. Iemand misschien een recept?

Reactie plaatsen