Spaanse Ham Bestellen ?
Meer Info

Page content

Tonijnsalade El Moje

Tonijnsalade El Moje

Tonijnsalade El Moje of Mojete is een typisch Spaans recept van de regio Murcia. De bijzonderheid aan dit recept is, dat het gemaakt wordt met ingeblikte tomaten.

Uiteraard kan je ook voor verse tomaten kiezen maar zorg er dan wel voor dat je ze pelt. Op zomerse dagen smaakt deze tonijnsalade met tomaten en ei heel lekker.

En de reden waarom er ingeblikte tomaten gebruikt worden, is omdat deze minder zurig zijn dan verse tomaten.

Tonijnsalade El Moje met tomaten en ei recept:

                                                        tonijnsalade el moje ingredienten

Werkwijze Tonijnsalade El Moje

  • Kook de eieren gaar
  • Snij de tomaten in kleine stukjes

tomate frito

 

  • Snij de ui en eieren zoals je wil

el moje ui en ei

  • Laat de tonijn uitlekken in een uitlek vergiet

tonijn moje

  • Doe de tomaten in een bord,voeg de uien,eieren,snuifje zout en gehalveerde olijven bij
  • Giet de extra vierge olijfolie erop

extra vierge olijfolie

  • Zet alles in de koelkast zodat de salade goed fris kan opgediend worden.

Smakelijk!

Dirk Tibax
Dirk Tibax deelt al zijn kennis en passie voor Andalusië met de lezers van zijn blog site. Hij is ook de bezieler van de Spaanse webwinkel Shopandalucia.nl Deze onlineshop heeft een uitgebreid assortiment Spaanse producten die binnen de 24 u bij jou thuis geleverd worden.

Comment Section

7 reacties op “Tonijnsalade El Moje


Door Jos Kleerebezem op 5 augustus 2016

Ga het zeker maken lijkt me heerlijk. Nu nog zomerweer.



Door Gina op 23 augustus 2016

Das er 1 tje om te onthouden het recept lezen is al heerlijk.


Door danny op 23 augustus 2016

Iedereen heeft genoten van El Moje in Lagunillas Malaga!
snel klaar en heel lekker op ons dakterras 🙂


Door Dirk Tibax op 28 september 2016

Toppie ! Zo kan je eenvoudig genieten hé


Door Vera Geeraerts op 22 juli 2017

Heerlijk, heb er nog stukjes ansjovis bijgedaan voor de zoutige toets, Vera


Door Herman op 18 augustus 2017

Tonijn uit laten lekken in een uitlekvergiet. Dan de tomaten, ui, ei, zout en olijven op een bord doen…? Wanneer of niet komt de tonijn erbij, ook op het bord of eet je die apart.

Plaats een reactie


*