Spaanse Ham Bestellen ?
Meer Info

Page content

article content

5 Hollywood Films die in Andalusië werden opgenomen

Star Wars, Lawrence of Arabia,Indiana Jones waren enorme kaskrakers in de bioscoopzalen wereldwijd. Het waren dan ook meesterlijke films met spectaculaire opnames. Maar wat je misschien niet weet, is dat deze films allemaal passages hebben gemaakt in Andalusië ! Sommige opnames uit deze kaskrakers zijn opgenomen op adembenemende plaatsen in het wondermooie Zuiden van Spanje , dat Andalusië wel degelijk is. Ik zet de 5 voornaamste Hollywood films voor jou even op een rij.

Indiana Jones – Playa de Mónsul, Almeria

De Hollywood kaskraker van Steven Spielberg “Indiana Jones and the Last Crusade” gaf aan Harrison Ford de mogelijkheid om de symphatieke professor Indy met glans te vertolken. Er werd gefilmd op locaties in het dorpje Mojacar en Almeria stad maar ook deze beroemde scène op het strand van Mónsul.

Hollywood film Indiana Jones in Almeria

 

James Bond – La Caleta , Cádiz

Cadiz werd het Havana voor de bondfilm “Die Another Day” waarin Pierce Brosnan de meer eigentijdse agent 007 speelde. Brosnan en de mooie Halle Berry, een andere Amerikaanse agent die samenwerkte met Bond, deden er alles aan om miljardair Gustav Graves te stoppen. De twee toppers waren dan ook onder de indruk van de typische Andalusische Keuken. In het Castillo de Santa Catalina dronk dit mooie koppel een lekkere frisse mojito en het strand van La Caleta was dan weer het toneel van de beroemde scène waarin Halle Berry uit het water kwam. Bond stond met gapende mond te kijken naar dit schouwspel !

James Bond in Cadiz

 

Star Wars – Plaza de España, Sevilla

In éen van de scènes uit de Star Wars Episode II: “Attack of the Clones“, lopen de personages Anakin Skywalker en Padme op de Plaza de España in Sevilla . Deze plaats heeft ook gediend als inspiratiebron voor andere films zoals de recente komedie The Dictator. Deze beroemde plaats in Sevilla werd dan ook in de Star Wars film de stad Theed. Interessante anekdote is wel dat de ganse filmploeg in een luxe hotel logeerde onder valse identiteiten om geen extra aandacht te wekken.

Star Wars

 

Lawrence of Arabia – Cabo de Gata, Almería

De eerste grote Hollywood-productie werd oa gefilmd in Almeria en in Sevilla. Aan deze klassieke Amerikaanse film werkte meer dan 1.000 figuranten, 750 paarden en 159 kamelen mee. Op het strand van Algarrobico in Carboneras werd de Jordaanse stad Aqaba gebouwd. In de duinen van Cabo de Gata, werd dan weer de scène opgenomen waar een trein dramatisch in brand vliegt.

lawrence of arabia

 

Doctor Zhivago – Granada

Deze klassieker van de Russische literatuur met Omar Sharif is ook opgenomen geweest in Andalusië. In de prachtige streek van Marquesado de Zenete in Granada werd toen al in 1965 gekozen voor de prachtige Andalusische natuur decors.

 

doctor zhivago

 

Ben je nog eens in Andalusië bezoek dan zeker deze plaatsen waar de Hollywood Films werden opgenomen en kom in de sfeer van deze kaskrakers.

 

 

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “5 Hollywood Films die in Andalusië werden opgenomen

Plaats een reactie


*


Dirk Tibax
Dirk Tibax deelt al zijn kennis en passie voor Andalusië met de lezers van zijn blog site. Hij is ook de bezieler van de Spaanse webwinkel Shopandalucia.nl Deze onlineshop heeft een uitgebreid assortiment Spaanse producten die binnen de 24 u bij jou thuis geleverd worden.