Aardappelen gevuld met manchego kaas en champignons
Aardappelen gevuld met manchego kaas en champignons wordt door vegetariërs zeker gesmaakt. Als voorgerecht kan je dit gerecht zeker serveren, heerlijk warm uit de oven. Smakelijk!
Recept - Aardappelen gevuld met manchego kaas en champignons (patatas rellenas de queso manchego y champiñones)
- aardappelen in de schil (uitgehold) - 4
- champignons (gesneden) - 100 gr
- manchego - 1 stuk
- melk - 4 eetlepels
- boter - 75 ml
- peterselie - 1 bussel
- eieren - 2
- ui - 1
- zout en peper - naar eigen smaak
Werkwijze
- kook de ongeschilde aardappelen in kokend water al dente
- hol de aardappelen uit en hou het aardappelmengsel apart
- breek de eieren en neem twee kommetjes
- splits het eigeel van het eiwit en hou beide aan kant
- pureer het aardappelmengsel en voeg 50 gr boter, de melk en de eidooiers van de eieren toe en meng alles goed
- snipper de ui fijn en snij indien nodig de hele champignons in plakjes
- neem een kleine pan en verhit hierin een beetje boter
- bak de fijngesneden ui en de champignons gedurende 10 minuten op een middelhoog vuur
- rasp een 100 gr manchego van de blok door het gebruiken van een kaasrasp
- hak de peterselie fijn
- voeg de geraspte manchego, de champignons en de fijngehakte peterselie toe aan het aardappelmengsel
- breng op smaak met peper en zout
- verwarm de oven voor op 180 graden
- klop de overblijvende eiwitten stijf en meng onder de puree
- vul de uitgeholde aardappelen met het mengsel en bestrooi eventueel nog met wat extra manchego
- bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven
- serveer warm