Albondigas de arroz y atun, in dit recept van rijstbolletjes met tonijn gebruiken we bomba rijst. Door de vaste structuur van bomba rijst creëer je op deze wijze een stevige variant van de typische albondigas balletjes met gehakt. In dit recept wordt het vlees volledig vervangen door één van de beste delen van de tonijn, ook wel eens buikspek genoemd. Deze variant is zeer rijk aan smaak en een geslaagd alternatief voor diegene onder ons die niet van vlees houden.
Recept - Albóndigas de arroz y atún (balletjes van rijst en tonijn)
- tonijn ventresca - 2 blikjes
- bomba rijst - 2 koffietassen (niet te groot)
- tomate frito - 1 potje
- ei - 2 (waarvan 1 losgeklopt)
- ajo y perijil - 1 soeplepel
- oregano - snuifje
- knoflookpoeder - snuifje
- bloem - 1 klein kommetje
- olijfolie - scheutje
Werkwijze
- kook de rijst beetgaar in net voldoende water
- meng de rijst samen met de uitgelekte tonijn, het ei en de ajo y perijil in een grote kom
- zorg dat alles goed door elkaar gemengd is
- voeg beetje bij beetje het paneermeel toe en meng met je handen tot je een vaste structuur krijgt
- vorm de balletjes en rol ze in het los geklopte ei en vervolgens in de bloem
- verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de balletjes goudbruin
- leg de balletjes even apart op een bord
- neem dezelfde braadpan en doe hier het potje tomate frito in
- kruid de tomate frito af met een snuifje oregano en de knoflookpoeder
- laat even sudderen
- voeg de balletjes toe en serveer bij voorkeur in een diep bord met een stukje stokbrood bij