Appelbeignets (Buñuelos de manzana)
28 februari 2022 

Appelbeignets (Buñuelos de manzana)

Appelbeignets maken samen met de kleinkinderen of kinderen. Leuk toch op een woensdagnamiddag samen met een glaasje warme chocolademelk. Dit recept van appelbeignets is een origineel Spaans recept. Een hit bij jong en oud en vooral een liefhebber op de Spaanse kermissen of festiviteiten.

  • grote appel - 2
  • patisserie bloem - 100 gr
  • melk - half glas
  • gecondenseerde melk - flesje
  • zonnebloemolie - 1 eetlepel
  • zoete wijn - 1 glas
  • suiker - naar eigen smaak
  • kaneel - naar eigen smaak
  • ei - 1

  • schil en was de appels
  • verwijder het klokhuis door het gebruik van een appelboor
  • snij de appel in schijfjes van ongeveer 1 cm
  • bestrooi de schijfjes met suiker en kaneel
  • besprenkel de stukjes met de zoete wijn  en laat gedurende 1 uur marineren
  • meng het los geklopt ei met de bloem, melk en de olie 
  • laat gedurende een half uur rusten (je kan dit ook vooraf in de koelkast bewaren als je deze bijvoorbeeld als ontbijt wil maken)
  • verhit een pannetje met een ruime hoeveelheid olie 
  • doe een druppel geconcentreerde melk op een appelschijf en bedek ze met een andere appelschijf
  • doop deze  toren voorzichtig door het gebruik van een tandenstoker in het beslag en frituur ze in de pan (door gebruik van de geconcentreerde melk die eigenlijk een soort lijm vormt zullen de appels niet uit elkaar vallen )
  • zodra de beignets goudbruin kleuren haal je ze uit de olie 
  • leg ze op een velletje keukenpapier om uit te lekken
  • meng wat suiker met kaneel in een kommetje 
  • dompel de beignets heet door het mengsel en serveer warm 
Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen