Arroz Negro ( zwarte paella)
Arroz negro of zwarte paella is een Spaanse delicatesse die veel geconsumeerd wordt in verschillende gebieden van de Middellandse Zee.
De zwarte paella wordt geserveerd in een paella pan waarin het gerecht wordt klaargemaakt. Het gerecht wordt ook altijd vergezeld van een alioli knoflooksausje.
Het klaarmaken van zwarte paella is niet zo moeilijk en zeker niet wanneer je de beste en juiste ingrediënten in huis hebt. Smakelijk !
Recept – Arroz Negro ( 4 personen)
- groene paprika– 1
- ui – 1
- paella rijst – 400 gr
- witte wijn – naar smaak
- tomate frito – 370 gr
- inktvis – 400 gr
- visbouillon – 1 liter
- inktvis inkt – 20 à 30 ml
- knoflook – 1 teentje
- Alioli knoflooksaus – 1 dip potje
Werkwijze
- Snij de ui en de groene paprika in reepjes
- Doe de knoflook in een paella pan met olijfolie
- Fruit deze een paar minuten op middelhoog vuur
- Voeg de ui en groene paprika toe en pocheer zonder het vuur te verhogen
- Als de groenten min of meer gaar zijn, voeg dan een glas witte wijn toe en laat deze inkoken
- Zodra er bijna geen vloeistof meer is, voeg je de inktvis toe
- Bak de inktvis samen met de groenten gedurende 15 minuten
- De inktvis wordt beetje bij beetje bruin en heeft een licht geroosterd korstje, wat aangeeft dat hij klaar is
- Voeg het potje tomate frito toe en laat 5 minuten koken
- De inktvis inkt kan nu toegevoegd worden
- Roer de inhoud van de pan goed door
- Voeg de witte wijn toe en laat inkoken
- De rijst kan toegevoegd worden alsook de visbouillon
- Kook alles nog 18 minuten
- En klaar is kees !
- !! Vergeet bij het opdienen het potje alioli knoflooksaus niet