Aubergines met Suikerrietstroop ( Berejenas con miel de caña)
Aubergines met suikerriet stroop leerde ik een paar geleden kennen toen ik begon met het verkopen van heerlijke delicatessen uit Andalusië, kwam ik meer en meer in contact met de plaatselijke gerechten en tapas. Zo bracht ik een bezoekje aan het prachtige witte dorp Frigiliana in de provincie Malaga.In dit prachtige witte dorp en in de naburige dorpjes van de Axarquia streek staat er steevast “Berejenas con miel de caña” op de menukaart. Deze typische Spaanse groente met een Spaanse suikerriet stroop uit het boven vernoemde dorp zijn overheerlijk als voorgerecht of tapa. Natuurlijk zijn ze niet overal even lekker, ze moeten namelijk knapperig zijn en niet te zacht. De combinatie van een groente met de zoete toets van deze Spaanse suikerriet stroop is verrassend lekker. Wil je het ook zelf eens maken ? Geen probleem want is het niet zo moeilijk hoor !
Ingrediënten :
- 2 aubergines
- Miel de Caña (suikerriet stroop)
- Spaans biertje
- 4 eetlepels bloem
- Extra vierge olijfolie (om te frituren)
- Snuifje zout
Werkwijze Aubergines met suikerriet stroop
- Snij de berenjenas in ronde plakjes van ong. 0,5 cm of in frietjes vorm
- Doe deze stukjes in een kom
- Overgiet deze met een lekker Spaans biertje en laat een 20 tal min.rusten
- De hop van het bier zorgt voor een perfecte smaak
- Haal de stukjes aubergines uit het bier en dep ze af met keukenpapier
- Dompel ze nu in de bloem en schudt goed af
- Frituur ze in de olijfolie op 170°C tot ze knapperig worden
- Opdienen op een bordje en garneren met miel de caña
- Je kan dit gerecht als voorgerechtje of als tapa opdienen
- Overdrijf zeker niet met de toevoeging van de miel de caña