Deze alioli is gemaakt op basis van avocado (ter vervanging van het ei). Een zeer gezonde vrucht die vaak als groenten gebruikt wordt. Ze is meer en meer begeerd door de mensen omdat deze vrucht zeer goed is voor het hart en de bloedvaten. De zachte smaak van noten zorgt er voor dat deze vrucht in vele gerechten tot zijn recht komt.
Recept - Avocado alioli (alioli de aguacate)
- avocado - 1 middelgrote
- citroen - 1 middelgrote
- knoflook - 1 teentje
- olijfolie extra vierge - 1 scheutje
- zout - snuifje
Werkwijze
- snij de avocado doormidden en verwijder de pit
- verwijder ook de schil van de avocado
- snij in middelgrote stukjes en zet even aan kant
- pel het teentje look en verwijder de kiemen uit de binnenkant van het teentje look
- pers in een apart kommetje het sap uit de citroen
- neem een blender en doe hierin de avocado, het geperst citroensap, het teentje knoflook, een scheutje olijfolie extra vierge en een snuifje zout
- mix alles tot een egale massa
- bewaar de dipsaus in een bij voorkeur glazen bokaal