Biscuitgebak van suikerriet stroop (Bizcocho de miel de caña)
26 februari 2022 

Biscuitgebak van suikerriet stroop (Bizcocho de miel de caña)

Heerlijk biscuitgebak met toevoeging van uitmuntende en verrassende Spaanse "miel de caña" uit het Zuid-Spaanse Frigiliana (Malaga). Deze Spaanse suikerriet stroop geeft aan dit zoet gebakje een heerlijk aroma en aangename smaak. Dit bij een tasje koffie of thee is het tenvolle genieten van het leven.

  • miel de caña - 150 ml
  • bruine suiker - 50 gr
  • sinaasappelschil - 2 gr
  • vloeibare slagroom - 200 gr
  • melk - 200 ml
  • bakpoeder - 5 gr
  • deegmeel - 150 gr
  • volkorenmeel - 250 gr
  • natriumbicarbonaat - 2 gr
  • zout - snuifje
  • kaneel - 1 koffielepel
  • gember - halve koffielepel
  • nootmuskaat - snuifje
  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • bekleed een springvorm van 22-24 cm met bakpapier 
  • doe de suikerriet stroop en bruine suiker in een middelgrote kom
  • voeg de schil van de sinaasappel, de slagroom en de melk toe
  • klop met een garde tot een gladde massa
  • zeef apart het deegmeel met het volkorenmeel , bakpoeder, het zout en de kruiden
  • giet het mengsel erbij en meng het met rustige bewegingen tot alle klonters verdwenen zijn
  • vul de bakvorm en strijk gelijk met een spatel
  • schuif in de oven en bak gedurende 40 minuten


Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen