Deze Spaanse bouillon soep boordevol vitaminen is een ideale maaltijd voor tijdens de koude winterdagen. Door gebruik van pasta en kikkererwten zorgt deze soep voor een volwaardige maaltijd.
Recept- Bouillon soep met kikkererwten(sopa de cocido con garbanzos)
- cocido bouillon - 1 liter
- olijfolie extra vierge - 30 ml
- aardappelen - 1
- eieren - 2
- ui - 1
- kikkererwten - 100 gr
- wortels - 1
- pasta schelpen - 150 gr
Werkwijze
- schil de wortel en snij hem in fijne blokjes
- schil de aardappel, maak hem schoon en snij hem ook in fijne blokjes
- pel de ui en snij hem in fijne blokjes
- kook de eieren in een kleine kookpot met net voldoende water gedurende 10 minuten
- spoel de eieren onder koud water en pel ze
- zorg door het gebruiken van een hakmolen dat de eieren zeer fijn worden
- neem een hoge kookpot en verhit hier in de olijfolie extra vierge
- stoof hierin de ui glazig tot hij een lichtbruine kleur krijgt
- voeg hier na 5 minuten de stukjes wortel en aardappel aan toe
- voeg na tien minuten de bouillon toe
- zodra deze kookt voeg je de pasta schelpen ook toe
- breng terug aan de kook en voeg de kikkererwten toe ( week de dag voordien in koud water met zout)
- laat nog 10 minuten koken
- giet uit in soepborden en bestrooi als garnering de borden met het fijngehakte ei