Bouillon soep met kikkererwten (sopa de cocido con garbanzos)
17 februari 2022 

Bouillon soep met kikkererwten (sopa de cocido con garbanzos)

Deze Spaanse bouillon soep boordevol vitaminen is een ideale maaltijd voor tijdens de koude winterdagen. Door gebruik van pasta en kikkererwten zorgt deze soep voor een volwaardige maaltijd.

Werkwijze

  • schil de wortel en snij hem in fijne blokjes
  • schil de aardappel, maak hem schoon en snij hem ook in fijne blokjes
  • pel de ui en snij hem in fijne blokjes
  • kook de eieren in een kleine kookpot met net voldoende water gedurende 10 minuten
  • spoel de eieren onder koud water en pel ze
  • zorg door het gebruiken van een hakmolen dat de eieren zeer fijn worden
  • neem een hoge kookpot en verhit hier in de olijfolie extra vierge
  • stoof hierin de ui glazig tot hij een lichtbruine kleur krijgt
  • voeg hier na 5 minuten de stukjes wortel en aardappel aan toe
  • voeg na tien minuten de bouillon toe
  • zodra deze kookt voeg je de pasta schelpen ook toe
  • breng terug aan de kook en voeg de kikkererwten toe ( week de dag voordien in koud water met zout)
  • laat nog 10 minuten koken
  • giet uit in soepborden en bestrooi als garnering de borden met het fijngehakte ei
Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen