Bouillon soep met kikkererwten (sopa de cocido con garbanzos)
Deze Spaanse bouillon soep boordevol vitaminen is een ideale maaltijd voor tijdens de koude winterdagen. Door gebruik van pasta en kikkererwten zorgt deze soep voor een volwaardige maaltijd.
Recept- Bouillon soep met kikkererwten(sopa de cocido con garbanzos)
- cocido bouillon - 1 liter
- olijfolie extra vierge - 30 ml
- aardappelen - 1
- eieren - 2
- ui - 1
- kikkererwten - 100 gr
- wortels - 1
- pasta schelpen - 150 gr
Werkwijze
- schil de wortel en snij hem in fijne blokjes
- schil de aardappel, maak hem schoon en snij hem ook in fijne blokjes
- pel de ui en snij hem in fijne blokjes
- kook de eieren in een kleine kookpot met net voldoende water gedurende 10 minuten
- spoel de eieren onder koud water en pel ze
- zorg door het gebruiken van een hakmolen dat de eieren zeer fijn worden
- neem een hoge kookpot en verhit hier in de olijfolie extra vierge
- stoof hierin de ui glazig tot hij een lichtbruine kleur krijgt
- voeg hier na 5 minuten de stukjes wortel en aardappel aan toe
- voeg na tien minuten de bouillon toe
- zodra deze kookt voeg je de pasta schelpen ook toe
- breng terug aan de kook en voeg de kikkererwten toe ( week de dag voordien in koud water met zout)
- laat nog 10 minuten koken
- giet uit in soepborden en bestrooi als garnering de borden met het fijngehakte ei