Champignons met knoflook of Spaanse champiñones al ajillo zijn een gezonde vegetarische tapa. Deze Spaanse tapa met een lekker glaasje sherry of wijn, je zou voor minder een moord begaan 😉
Recept Champignons met knoflook
- Olijfolie – 1 dl
- Tenen knoflook in plakjes – 6
- Champignons in dikke plakjes – 500 gr
- Mespunt paprikapoeder – 1
- Zout – naar smaak
- Sherry – 1/2 dl
- Gehakte peterselie – 30 mg
Werkwijze
- Laat de olijfolie niet te heet worden in een diepe pan
- Fruit de plakjes knoflook tot ze lichtbruin zijn en voeg dan de champignons toe
- Smoor deze al roerend tot het vocht verdampt is
- Breng het gerecht op smaak met de paprikapoeder, zout en sherry
- Doe het gerecht in kleine tapas schaaltjes of kommetjes
- Bestrooi het juist voor opdienen met peterselie
Jacques Duchateau
op 06 Jun 2020