Champignonsoep, heerlijk op koude dagen met veel verse groenten en allerlei champignons. Deze soep is een volwaardige zachte soep en is een ideaal voorgerecht voor onze vegetarische liefhebbers.
Recept - Champignonsoep (sopa de champiñones)
- groenten bouillon - 1,5 liter
- bos champignons - 500 gr
- olijfolie extra vierge - een scheutje
- prei - halve stronk
- ui - halve
- knoflook - 1 teentje
- peper en zout - naar eigen smaak
Werkwijze
- pel en snipper de ui en de knoflook
- verwijder het bovenste blad van de prei en snij in fijne ringen
- neem een diepe kookpot en verhit een scheutje olijfolie extra vierge
- stoof hier de preiringen in en haal er een deel uit voor de garnering
- stoof in dezelfde kookpot de ui en de knoflook
- zet een kleinere kookpot op het vuur en verhit de groenten bouillon vooraf
- snij alle champignons in fijne schijfjes en voeg ze toe bij de ui en de knoflook
- bak gedurende 10 minuten op een matig vuurtje tot ze gaar zijn
- kruid af met peper en zout naar smaak en overgiet met de warme groenten bouillon
- laat gedurende 20 minuten koken
- verwijder enkele schijfjes champignons en plet ze in een kommetje met een beetje bouillon
- voeg dit mengsel terug toe aan de soep en laat nog 5 minuten verder koken
- serveer in een diepe soepkom en werk af met de preiringen