Champignonsoep (Sopa de champiñones)
Champignonsoep, heerlijk op koude dagen met veel verse groenten en allerlei champignons. Deze soep is een volwaardige zachte soep en is een ideaal voorgerecht voor onze vegetarische liefhebbers.
Recept - Champignonsoep (sopa de champiñones)
- groenten bouillon - 1,5 liter
- bos champignons - 500 gr
- olijfolie extra vierge - een scheutje
- prei - halve stronk
- ui - halve
- knoflook - 1 teentje
- peper en zout - naar eigen smaak
Werkwijze
- pel en snipper de ui en de knoflook
- verwijder het bovenste blad van de prei en snij in fijne ringen
- neem een diepe kookpot en verhit een scheutje olijfolie extra vierge
- stoof hier de preiringen in en haal er een deel uit voor de garnering
- stoof in dezelfde kookpot de ui en de knoflook
- zet een kleinere kookpot op het vuur en verhit de groenten bouillon vooraf
- snij alle champignons in fijne schijfjes en voeg ze toe bij de ui en de knoflook
- bak gedurende 10 minuten op een matig vuurtje tot ze gaar zijn
- kruid af met peper en zout naar smaak en overgiet met de warme groenten bouillon
- laat gedurende 20 minuten koken
- verwijder enkele schijfjes champignons en plet ze in een kommetje met een beetje bouillon
- voeg dit mengsel terug toe aan de soep en laat nog 5 minuten verder koken
- serveer in een diepe soepkom en werk af met de preiringen