arrow_drop_up arrow_drop_down
20 maart 2020 

Chorizospiesje( Pincho de chorizo)

Chorizospiesje, heerlijk Ibérico worstje met Spaanse kruiden zoals pimenton, is een geliefde Spaanse tapa. Bakchorizo kan je gebruiken in stoofpotjes, paella of bij tapas. Je kan deze worst in kleine stukjes serveren als ‘pinxto’ (montadito genaamd, op een stukje stokbrood), de Noord-Spaanse variant van tapas. Door het hoge vetgehalte van chorizo, tot wel 70%, komt er bij het bakken een rood olieachtig vet vrij. Dit vet kan bij sommige gerechten gebruikt worden om aanvullende ingrediënten in te bakken.

Recept Chorizospiesje

  • Olijfolie Extra Vierge5 ml
  • Bakchorizo worst  – 125 gr
  • Droge rode of witte wijn – 15 ml
  • Stukjes baguette 1 tot 1/2 cm dik

chorizospiesje

Werkwijze

  1. Verhit de olijfolie in een pan
  2. Bak de chorizo aan alle kanten goed bruin
  3. Blus af met wijn en laat deze verdampen
  4. Leg de worst op een stukje baguette
  5. Maak het stukje worst vast aan het stukje baguette met een cocktailprikker
Over de schrijver
Reactie plaatsen