Cocido Madrileño stoofpotje

In dit Cocido Madrileño stoofpotje heb je een rijkdom aan smaken van vlees, kip en kikkererwten. Deze laatste werden in het verre verleden in Spanje vooral gebruikt door de armere klasse. Vandaag worden deze peulvruchten in allerlei Spaanse gerechten gebruikt.

  • week de avond voor je start aan dit gerecht de kikkererwten in koud water met een royale hoeveelheid zout (het zout zorgt ervoor dat de kikkererwten zachter worden tijdens de bereiding)
  • verwarm een ruime stoofpot en voeg een scheutje olijfolie extra vierge toe
  • voeg de kip, het spek en de kalfsschenkel toe
  • bestrooi het vlees met de geroosterde paprika poeder
  • blus het vlees met de caldo de cocido (bouillon)
  • verwijder het vetlaagje dat zich vormt op het oppervlakte
  • voeg de kikkererwten toe van het moment alles begint te koken
  • laat op een zacht vuurtje pruttelen
  • snij ondertussen de kool, wortels, aardappelen en de chorizo in fijne stukjes
  • voeg dit alles toe na 20 minuten
  • zet op een iets hoger vuur en wacht tot de aardappelen en wortels gaar zijn
  • roer regelmatig met een houten lepel
  • als alles gaar is voeg je de noedels toe
  • controleer of de noedels zacht en gaar zijn
  • serveer warm en vergezel deze stoofpot eventueel met een stuk stokbrood




Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen