Empanada Deeg
Empanada deeg heb je nodig om lekkere Spaanse "empanadas" te maken. Lekkere Spaanse deeghapjes gevuld met kip, vlees, vis of groenten. Deze tapas kan je altijd klaar hebben liggen om onverwachte gasten te verrassen met een drankje en een hapje.
Recept: Empanada Deeg
- bloem - 1 kg
- margarine - 125 gr
- boter - 125 gr
- melk - 250 ml
- water - 400 ml
- zout - 15 gr
- eigeel - 1
Werkwijze
- Doe de bloem en het zout in een grote kom en roer het met een garde even goed los.
- Voeg het vet (de boter en de margarine) toe en verdeel dit met de vingers goed door de bloem zodat er een kruimelig deeg ontstaat.
- Meng de melk met het water en voeg dit in delen toe.
- Kneed de massa tot een mooi en soepel deeg en voeg zoveel vocht toe als nodig is. Afhankelijk van de bloemsoort heb je wellicht iets meer of minder vocht nodig.
- Laat het empanada deeg een half rusten in de kom onder een vochtige doek
- Je kan het deeg bewaren in de koelkast tot je het gaat gebruiken
- Bij gebruik kan je het empanada deeg uitrollen en de nodige vorm uitsnijden