Recept Empanadas met tonijn
- Bladeren empanada deeg - 8
- Eieren - 3
- tonijn in olijfolie - 400 gr
- Rode paprika - 1
- Ui - 1
- Rijpe tomaten - 0,5 kg
- Olijfolie extra vierge
- Zout en peper
- Suiker
[caption id="" align="alignnone" width="720"] empanada met tonijn[/caption]
Werkwijze
- Kook de eieren tot ze hard zijn
- Laat de tonijn uitlekken
- Snij de ontpitte paprika en eieren in blokjes
- Was de tomaten en leg ze 2 min in kokend water
- Pel de tomaten en verwijder de pitjes
- Snij de tomaten en ui in kleine stukjes
- Verwarm een Spaanse kookpan (sarten) met olijfolie extra vierge
- Doe de tomaten en ui in de pan en laat sudderen
- Wanneer deze mals zijn, voeg een snufje suiker, peper en zout toe
- Meng er dan de tonijn, de rode pepers en eieren onder
- Laat deze even door bakken en meng goed onder elkaar
- Steek ronde vormen uit het empanada deeg
- Vul deze halve kant en plooi dicht
- Doe aan de kant beetje eigeel, zo blijven ze beter dicht
- Verhit in een andere pan olijfolie extra vierge op max 170 graden
- En leg de empanadillas er voorzichtig in
- Laat bakken tot ze goudgeel bruin zijn
- Warm opdienen