Ensaladilla Malagueña (Malaga Salade)
Deze “Ensaladilla Malagueña” is een zomerse Spaanse salade vol met frisse en gevarieerde smaken. Een duidelijk voorbeeld van het mediterrane dieet dat u op een gezonde manier laat genieten van de producten uit Andalusië. Lekker sappige sinaasappelen, de beste olijven uit de Guadalhorce vallei in Malaga en uiteraard de fruitige “Verdial” extra vierge olijfolie uit de Axarquia streek ten Oosten van de stad Malaga. Blijf in vorm en gezond met dit heerlijke typische Spaanse gerecht uit Malaga!
Recept – Ensaladilla Malagueña ( Malaga Salade)
- Aardappelen – 1 kg
- Sinaasappel – 1 kg
- Kabeljauw – 300 gr
- Eieren hardgekookt – 2
- Bieslook
- Olijven Chupadedos – 80 à 100 gr
- Peterselie
- Extra vergine olijfolie Verdial
- Zout
Werkwijze Ensaladilla Malagueña
- Kook de kabeljauw ongeveer 10 minuten en laat afkoelen in een vergiet
- De aardappelen gaar koken
- Snij de afgekoelde kabeljauw in stukjes
- De aardappelen snijden we in middelgrote stukken
- Snij de bieslook in fijne stukjes
- De sinaasappel ontdoen we van de schil
- Verwijder de witte stukjes van de sinaasappel
- Snij in een kom de sinaasappel in stukken
- Zo wordt het sap opgevangen in de kom
- Voeg al de ingrediënten samen met de sinaasappel en het sap
- Een beetje zout en peper toevoegen
- En tot slot uiteraard de olijfolie van topkwaliteit
- Versieren met wat peterselie
TIP: Gebruik alleen ingrediënten van topkwaliteit