Ensaladilla Rusa is een overheerlijke Spaanse tapa die vooral op een warme zomerse dag heerlijk smaakt. Gezellig op een terrasje met een glaasje rosé, kommetje ensaladilla rusa en krokante deegstengeltjes…heerlijk toch! Er bestaan uiteraard zeer veel mogelijkheden voor deze typische koude Spaanse tapa, wij geven hier een recept met tonijn.
Recept Ensaladilla Rusa
- Aardappelen – 1 kg
- Wortelen – 0,5 kg
- Sperziebonen – 0,5 kg
- Olijven – 100 gr
- Erwten – 250 gr
- Geroosterde paprika’s – 250 gr
- Hard gekookte eieren – 2
- Olijfolie – 160 ml
- Wijnazijn – scheut
- Zout en peper – eigen smaak
- Blik tonijn – 400 gr
- Ensaladilla Mayonaise - naar keuze
Werkwijze
- Schil en kook de aardappelen tot ze beetgaar zijn (niet te mals) met snufje zout
- Was en schil de wortelen
- Breng de wortelen in grote stukken aan de kook tot bijna mals
- Breng alsook de groene sperziebonen aan de kook in beetje gezouten water
- Snij zowel de wortelen als de sperziebonen in kleine stukjes na ze gekookt en afgekoeld zijn
- Breng ook de erwtjes even aan de kook
- Eieren hard koken (ook in stukjes)
- Blik tonijn in vergiet en goed laten uitlekken
- Neem grote ruime kom
- Doe eerst stukjes aardappelen in de kom
- Meng dan de groenten, paprika’s, olijven, eieren en stukken tonijn eronder
- Voeg zelfgemaakte of klaargemaakte mayonaise toe
- Afwerken met peper,zout, olijfolie en wijnazijn
- Versier deze eventueel met enkele reepjes geroosterde paprika’s
Sylvia
op 17 Jun 2021