Fideuá met zeeduivel

Fideuá is een pasta variant op de Spaanse paella. Hier geven we een fideuá recept met zeeduivel en langoustines. Eenvoudig klaar te maken in een Spaanse paellapan.

Naast een lekkere Spaanse paella kan je ook even in een andere paellapan fideuá klaar maken. Zo kan er gekozen worden door de gasten.

Recept Fideuá met zeeduivel

  • Vis bouillon (caldo de pescado) – 800 cl
  • Zout – naar smaak
  • Olijfolie400 cl 
  • Uien  gesnipperd – 2
  • Knoflook fijngehakt – 2 teentjes
  • Rijpe tomaat ontveld en in blokjes – 1
  • Zeeduivel filet – 400 gr
  • Milde paprikapoeder 5 mg
  • Gehakte peterselie – 15 mg
  • Fideuá400 gr
  • Peper en zout – naar smaak
  • Langoustines – 4
  • Verse garnalen – 8

Werkwijze

  1. Verhit 10 ml olijfolie in een paellapan en laat de ui en het knoflook glazig worden
  2. Voeg de tomaten en visbouillon toe
  3. Breng de bouillon aan de kook, leg de vis erin en voeg het paprikapoeder en de peterselie toe
  4. Schep de fideuá erdoor en voeg peper en zout toe
  5. Laat het geheel sudderen tot de bouillon bijna helemaal verdampt is
  6. Bak ondertussen de langoustines en de garnalen in olijfolie
  7. Leg ze op de pasta en zet de fideuá nog 5 min in een voorverwarmde oven op 175 ° C
  8. Dien warm op
Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
De Beuckelaer Bob
Door

De Beuckelaer Bob

op 11 Mar 2020

Leuk en eenvoudig recept, ga het is proberen in Roda de Bera

Dirk Tibax
Door

Dirk Tibax

op 11 Mar 2020

Veel succes en kookgenot Bob Spaanse groeten, Dirk

koen
Door

koen

op 15 Apr 2020

Simpel recept geweldig van smaak, was echt genieten deze blijft !!!!

helen
Door

helen

op 17 Jun 2020

Heb nog niets gemaakt,maar,ga zeker doen. Erg leuk die recepten,heimwee

Dirk Tibax
Door

Dirk Tibax

op 27 Jul 2020

Beste Helen, Veel succes met onze recepten Spaanse groeten, Dirk

Peter
Door

Peter

op 18 Oct 2020

Heimwee dat is zo herkenbaar.. Vanwaar in Spanje ben je afkomstig Helen?wij zijn nog op zoek naar mensen die in een tapasbar willen Bijverdienen als keukenhulp..

Koen
Door

Koen

op 15 Mar 2021

Super lekker, kan niet mislukken, voor de derde maal gemaakt, alles schoon op, deze keer inktvisringen toegevoegd, ( had ik nog liggen) dit blijft een Topper !

Reactie plaatsen