arrow_drop_up arrow_drop_down
10 maart 2020 
in Paella

Fideuá met zeeduivel

Fideuá is een pasta variant op de Spaanse paella. Hier geven we een fideuá recept met zeeduivel en langoustines. Eenvoudig klaar te maken in een Spaanse paellapan.

Naast een lekkere Spaanse paella kan je ook even in een andere paellapan fideuá klaar maken. Zo kan er gekozen worden door de gasten.

Recept Fideuá met zeeduivel

  • Vis bouillon (caldo de pescado) – 800 cl
  • Zout – naar smaak
  • Olijfolie400 cl 
  • Uien  gesnipperd – 2
  • Knoflook fijngehakt – 2 teentjes
  • Rijpe tomaat ontveld en in blokjes – 1
  • Zeeduivel filet – 400 gr
  • Milde paprikapoeder5 mg
  • Gehakte peterselie – 15 mg
  • Fideuá400 gr
  • Peper en zout – naar smaak
  • Langoustines – 4
  • Verse garnalen – 8

Werkwijze

  1. Verhit 10 ml olijfolie in een paellapan en laat de ui en het knoflook glazig worden
  2. Voeg de tomaten en visbouillon toe
  3. Breng de bouillon aan de kook, leg de vis erin en voeg het paprikapoeder en de peterselie toe
  4. Schep de fideuá erdoor en voeg peper en zout toe
  5. Laat het geheel sudderen tot de bouillon bijna helemaal verdampt is
  6. Bak ondertussen de langoustines en de garnalen in olijfolie
  7. Leg ze op de pasta en zet de fideuá nog 5 min in een voorverwarmde oven op 175 ° C
  8. Dien warm op
Over de schrijver
De Beuckelaer Bob
Door

De Beuckelaer Bob

op 11 March 2020

Leuk en eenvoudig recept, ga het is proberen in Roda de Bera

Dirk Tibax
Door

Dirk Tibax

op 11 March 2020

Veel succes en kookgenot Bob Spaanse groeten, Dirk

koen
Door

koen

op 15 April 2020

Simpel recept geweldig van smaak, was echt genieten deze blijft !!!!

helen
Door

helen

op 17 June 2020

Heb nog niets gemaakt,maar,ga zeker doen. Erg leuk die recepten,heimwee

Dirk Tibax
Door

Dirk Tibax

op 27 July 2020

Beste Helen, Veel succes met onze recepten Spaanse groeten, Dirk

Reactie plaatsen