Fideuá met zeeduivel
Fideuá is een pasta variant op de Spaanse paella. Hier geven we een fideuá recept met zeeduivel en langoustines. Eenvoudig klaar te maken in een Spaanse paellapan.
Naast een lekkere Spaanse paella kan je ook even in een andere paellapan fideuá klaar maken. Zo kan er gekozen worden door de gasten.
Recept Fideuá met zeeduivel
- Vis bouillon (caldo de pescado) – 800 cl
- Zout – naar smaak
- Olijfolie – 400 cl
- Uien gesnipperd – 2
- Knoflook fijngehakt – 2 teentjes
- Rijpe tomaat ontveld en in blokjes – 1
- Zeeduivel filet – 400 gr
- Milde paprikapoeder – 5 mg
- Gehakte peterselie – 15 mg
- Fideuá – 400 gr
- Peper en zout – naar smaak
- Langoustines – 4
- Verse garnalen – 8
Werkwijze
- Verhit 10 ml olijfolie in een paellapan en laat de ui en het knoflook glazig worden
- Voeg de tomaten en visbouillon toe
- Breng de bouillon aan de kook, leg de vis erin en voeg het paprikapoeder en de peterselie toe
- Schep de fideuá erdoor en voeg peper en zout toe
- Laat het geheel sudderen tot de bouillon bijna helemaal verdampt is
- Bak ondertussen de langoustines en de garnalen in olijfolie
- Leg ze op de pasta en zet de fideuá nog 5 min in een voorverwarmde oven op 175 ° C
- Dien warm op