Gazpacho, een traditioneel gerecht uit Spanje dat in de zomer zeker altijd op mijn verlanglijstje van te eten Spaanse gerechten staat. Ik wil dan ook graag dit typisch recept van deze heerlijke koude Spaanse tomatensoep delen. Zo kan ik je zeker aanmoedigen om deze heerlijke Spaanse soep zelf te maken. Je geniet trouwens altijd beter van een gerecht wanneer je het zelf klaar gemaakt hebt, toch ? Trouwens, ook de andere versie van gazpacho, de koude soep uit Cordoba “salmorejo” is een voltreffer!
Recept – Gazpacho
- Tomaten (peervormige) – 1 kg
- Komkommer – 1
- Groene paprika – 1
- Knoflook – 2 teentjes
- Brood – 40 gr
- Extra vierge olijfolie – 50 ml
- Sherryazijn – 30 ml
- Koud water – 240 ml
- Zout – Snufje
Voor de garnering
- Peer tomaat – 1
- Ui – 1/2
- Komkommer – 1/2
- Groene paprika – 1/2
Werkwijze
- Alle ingrediënten goed wassen
- Snijd alle groenten in middelgrote blokjes
- We doppen het brood in het water zodat het zacht wordt
- Doe alles in de blender/mixer en mix tot een homogeen mengsel
- Het mengsel doen we daarna in een zeef
- Zet de koude soep in de koelkast vooraleer te serveren
- Garneer bij het opdienen met tomaat, paprika, komkommer en ui
- Belangrijk: goed koud opdienen