Gebakken kippenvleugels(Alitas de pollo al horno)

Kippenvleugels zijn een uitstekend voedingsmiddel omdat ze goedkoop en lekker zijn en op duizend-en-één manieren kunnen worden bereid. Het recept is erg makkelijk en zuinig en ze zijn ook nog eens om je vingers bij af te likken! Ik kan je garanderen dat ze letterlijk uit de pan vliegen. Ze zullen zeker een klassieker worden voor die bioscoop- of voetbal avonden met vrienden of voor die etentjes wanneer je niet veel tijd heb. De frisse smaak van citroen combineert heel goed met de zoetheid van de honing en de gekarameliseerde soja. Ze bevatten niet veel vet en zijn zeer goudbruin, met een donkere (niet verbrande) toets door de kleur van de soja.

Recept - Gebakken kippenvleugels (Alitas de pollo al horno)

  • kippenvleugels - 1 kg
  • rozemarijn - 1 takje
  • tijm - 1 takje
  • cayenne peper - snuifje
  • knoflook - 1 teen
  • citroensap - 1 citroen
  • sojasaus - 75 ml
  • honing - 75 ml
  • gedroogde oregano - 1 koffielepel
  • zwarte peper - snuifje
  • zout - snuifje
  • vers gehakte peterselie - optioneel

Werkwijze

  • ontdoe de kippenvleugels van hun vel en leg ze in een grote ovenschaal 
  • kruid ze af met een snuifje peper en zout 
  • pel de knoflook en pers deze uit in een klein kommetje
  • voeg het takje rozemarijn en het takje tijm toe en een goeie snuif cayenne peper (als u niet van een pittigere smaak houdt, laat u deze laatste achterwege)
  • meng alles samen door behulp van een lepel en laat het een paar minuten trekken zodat alle smaken goed tot zijn recht komen, smeer het nu over de kippenvleugels
  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • neem een glazen pot (een pot die je kan afsluiten met een deksel) en voeg hierin de sojasaus, honing en het citroensap 
  • zet het deksel op de pot en schud gedurende een minuut heel goed zodanig alles zeer goed gemengd is
  • bestrijk met behulp van een kwast de kippenvleugels aan de bovenkant maar laat nog een beetje van de saus over 
  • verlaag de oven naar 180 graden en schuif de schaal in de oven
  • bak gedurende 15 minuten en draai dan de kippenvleugels om
  • bestrijk nu de andere kant met de overgebleven saus en bak nogmaals 15 minder verder
  • zodra ze langs beide kanten goudbruin zijn haal je de schaal uit de oven 
  • serveer op een serveerschaal 
  • strooi voor de afwerking nog wat verse peterselie over de kippenvleugels heen