Geroosterde Paprika's in Vinaigrette (Pimientos Asados en Vinagre)
Geroosterde paprika’s met een overheerlijk Zuiders vinaigrette en een stukje stokbrood. Wat een gezond en lekker Spaans vegetarisch gerecht is dit. Tover met dit recept snel en eenvoudig een heerlijk lunch op tafel.
Recept Geroosterde Paprika’s in Vinaigrette
- Rode paprika’s – 3
- Paprikapoeder pimentón – 3 mg
- Water – 15 ml
- Olijfolie – 45 ml
- Sherryazijn – 30 ml
- Zout – naar smaak
- Vers gemalen peper – naar smaak
- Tijm – 2 mg
- Knoflook, in plakjes – 1 teentje
- Gehakte peterselie – 5 mg
- Laurier – 1 blaadje
- Ui in plakjes gesneden – 15 gr
Werkwijze
- Rooster eerst de paprika’s
- Ontvel de paprika’s
- Haal de zaadlijsten en het zaad eruit
- Snijd de paprika’s in reepjes van 1,5 cm
- Voor de vinaigrette nemen we een ondiepe kom
- Het paprikapoeder lossen we op in het water
- Voeg dan olijfolie, azijn, peper, zout en tijm toe
- Roer er vervolgens de knoflook, peterselie, laurier en ui door
- Leg daar tenslotte de reepjes paprika in, laat ze intrekken en zet ze in de koelkast
- Dien fris op