Gevulde aubergines met rijst, olijven en ansjovis (Berenjenas rellenas de arroz con aceitunas y anchoas)

Gevulde aubergines met rijst, olijven en ansjovis (Berenjenas rellenas de arroz con aceitunas y anchoas)

Dit is een ideale manier, als je geen fan bent van vlees, om aubergines te vullen zonder vlees te gebruiken. De vulling van deze aubergines bestaat uit rijst, tomaat, paneermeel, zwarte olijven en ansjovis, met peterselie en oregano. Een heerlijk fris en gezond gerecht. Volwaardig als lunch of avondmaal.

Recept- Gevulde aubergines met rijst, olijven en ansjovis (Berenjenas rellenas de arroz con aceitunas y anchoas) 4 Pers.

  • aubergines - 4
  • rijst - 75 gr
  • zwarte olijven - 50 gr
  • ansjovis filet in olie - 8 stuks
  • tomaten - 2 kopjes
  • broodje - 1
  • oregano - 1 snuifje
  • olijfolie extra vierge - 1 scheutje
  • gehakte peterselie - 1 eetlepel
  • zout - snuifje
  • zwarte peper - snuifje



Werkwijze

  • kook de rijst gedurende 10 minuten in kokend water
  • doe de rijst in een vergiet en spoel af met koud water
  • Was de tomaten, snij ze aan de onderkant kruislings in en blancheer ze 1 minuut in water.
  • bewaar het water en schep de tomaten eruit
  • pel ze, hak ze fijn en verwijder de pitten
  • maak de aubergines schoon en was ze.
  • snij ze in de lengte doormidden en maak kruiselings insnijdingen in het vruchtvlees, zodat een rooster ontstaat
  • blancheer ze 5 minuten in het zelfde water als dat van de tomaten
  • laat uitlekken en verwijder het vruchtvlees
  • snij het vruchtvlees in stukjes en bak gedurende 5 minuten aan in een pan met een scheutje olijfolie extra vierge
  • voeg de fijngesneden stukjes tomaat toe en laat nog eens 5 minuten mee sudderen
  • breng alles op smaak met peper en zout en voeg de rijst toe
  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • laat de olijven en de ansjovis uitlekken en meng deze met het paneermeel, de oregano en de peterselie
  • vul de aubergines met de rijst en voeg daar bovenop het mengsel toe
  • besprenkel ze met een scheutje olijfolie extra vierge en bedek ze met een vetvrij papier
  • schuif ze in de oven en bak ze gedurende 15 minuten
  • verwijder daarna het vetvrij papier en rooster ze nog enkele minuten verder
  • serveer ze warm
Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen