Spaanse Ham Bestellen ?
Meer Info

Page content

Spaanse Tortilla maken in een echte tortillapan

article content

Spaanse Tortilla maken in een echte tortillapan

Spaanse tortilla is een populaire tapa in Spanje.Snel klaar te maken en je kan het zowel koud als warm opdienen. Met de handige exclusieve Spaanse tortillapan is het echt een makkie om de aardappelomelet om te draaien tijdens het bakken. Er zijn verschillende varianten mogelijk.

 

Benodigdheden voor een Spaanse tortilla (8 pers).

  • 1 Spaanse tortillapan : Dubbele pan die speciaal gebruikt wordt om tortilla’s te bakken.
  • Olijfolie Extra Vierge  ( éne kant van de pan voor de helft vullen)
  • 8 grote aardappelen
  • 3 grote uien
  • 12 eieren
  • peper en zout
  • knoflook ( indien gewenst)

Werkwijze

  1.  Verhit de olijfolie tot ongeveer 170 graden in de tortillapan
  2.  Snij de geschilde aardappelen in blokjes van 1 cm en frituur ze in de olijfolie, na 8 minuten doe je uien en knoflook er bij
  3.  Ondertussen klop je de eieren los met zout en peper
  4.  Na een totaal van 15 minuten haal je het aardappelmengsel met een spaan uit de pan en meng je het bij de eieren
  5.  Laat nu genoeg olijfolie in de pan om de bodem te bedekken
  6.  Nu doe je het volledige mengsel terug in de overgebleven olie en zet de tweede pan op de eerste
  7.  Na 5 minuten draai je de dubbele pan om en na nog eens 5 minuten draai je ze nog eens om
  8.  De pan losmaken en even kijken of de tortilla mooi bruin is aan beide kanten.

Tips

  •  Je kan bij dit recept ook allerlei groenten toevoegen zoals paprika’s , tomaten, aubergines en prei.
  •  Je kan de Spaanse tortilla opdienen in zijn geheel of in blokjes met een prikkertje bv.
  • Spaanse tortilla kan je altijd klaar hebben staan om even op te warmen.

 

Comment Section

4 reacties op “Spaanse Tortilla maken in een echte tortillapan


Door Juan op 22 juli 2016

De uien niet na 8 min. In de pan
Maar direct samen met de aardappel in de pan. Anders smaak de tortilla teveel naar aardappel.


Door Juan op 22 juli 2016

En ik zal ook voor min. 4 grote uien gaan en max. 10 eieren


Door Jordi Munte Torres op 17 oktober 2016

De echte ouderwets spaanse tortilla de patatas, bevat geen peper en knoflok.
Als de aardappelen en uien gefrituurd zijn, laten afkoelenen vooraal de aarappels , ddarna alles mengen met de geklopte eieren, zo voorkomt je dat aardappels het geklopte ei op zuigen. Voor een betere resultaat de aarappels in schijven snijden van 3 mm. dik ongeveer.


Door Jordi op 17 oktober 2016

Door de aardappelen in schijven te snijden bereikt je het laagjes effect.

Plaats een reactie


*


Dirk Tibax
Dirk Tibax deelt al zijn kennis en passie voor Andalusië met de lezers van zijn blog site. Hij is ook de bezieler van de Spaanse webwinkel Shopandalucia.nl Deze onlineshop heeft een uitgebreid assortiment Spaanse producten die binnen de 24 u bij jou thuis geleverd worden.