Kikkererwten Salade Vegan (Ensalada de garbanzos vegana)
Kikkererwten salade is een favoriete lunch van mij, daarom deel ik graag dit heerlijk recept. De kikkererwten zijn goed houdbaar in de koelkast, dus je kunt het gemakkelijk van tevoren maken. En met een mix van bonen, kruiden en verse groenten die allemaal op dezelfde grootte zijn gesneden, krijg je bij elke hap een heerlijke mix van smaken.
Recept - Kikkererwten salade vegan (ensalada de garbanozos vegan)
- kikkererwten(gekookt) - 300 gr
- broccoli - halve
- sperziebonen - 100 gr
- kersttomaatjes - 12
- bosui - halve stengel
- wortel - 1
- azijn - scheutje
- olijfolie extra vierge - scheutje
- zout - snuifje
Werkwijze
- neem 2 kleine kookpotten en kook hierin apart de sperziebonen en broccoli gaar
- giet beide af en laat afkoelen
- kook ook de geschilde wortel in een van deze twee kookpotten beetgaar
- was de kikkererwten in koud water en laat ze goed uitlekken en droog ze nog eens met keukenpapier
- doe de kikkererwten in een ruime slakom
- snij de wortel in fijne blokjes
- hak de broccoli in kleine roosjes en snij de sperziebonen doormidden
- hak ook de bosui zeer fijn
- voeg alles toe aan de slakom met kikkererwten
- was de kersttomaatjes en halveer ze
- voeg ze toe aan de salade
- werk af met een beetje zout, azijn en olijfolie extra vierge
- serveer koud