Kip Kroketten (croquetas de pollo)
Kip kroketten of croquetas de pollo zijn oorspronkelijk een Frans voorgerecht. In Spanje zijn croquetas de pollo zeer zeer populair en staan dan bijna overal op tapas kaart. Dit origineel recept uit Spanje is dan ook een echte aanrader om het uit te proberen. Succes.
Recept - Kip kroketten (croquetas de pollo)
- bloem - 75 gr
- boter - 2 eetlepels
- volle melk - 750 ml
- kipfilet - 150 gr
- eieren - 1
- olijfolie - 1 liter
- paneermeel - 1 klein kommetje
- zout
- peper
- nootmuskaat
- kippenkruiden
- citroen - 1
Werkwijze
- gril vooraf de kip in een grillpan en kruid deze af met de kippenkruiden
- snij de gegrilde kip in zeer fijne stukjes en laat afkoelen
- smelt in een steelpannetje de boter
- voeg de bloem bij de gesmolten boter en zorg dat deze niet te bruin wordt
- voeg beetje bij beetje de melk toe ( tip: gebruik opgewarmde melk om klonters tegen te gaan )
- blijf goed kloppen tot een homogene saus
- breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
- voeg de kippenstukjes toe en blijf kloppen tot je een dik beslag hebt
- giet het beslag in een rechthoekige pot en dek af met folie
- laat afkoelen en zet vervolgens in de koelkast gedurende minstens 4 uur ( bij voorkeur een volledige nacht )
- haal nu het deeg uit de koelkast en vorm de kroketten met behulp van 2 eetlepels tot een naar eigen geliefde vorm
- klop het ei los en zorg dat dit goed door geklopt is
- dop de kroketten eerst in het ei en rol ze vervolgens door het paneermeel
- neem nu een hoge koekenpan en doe hier een ruime portie olijfolie in en zet dit op een hoog vuur
- zorg dat de olie heet genoeg is en voeg de kroketten toe
- bak ze goudbruin en laat vervolgens uitlekken op keukenpapier
- serveer warm met een maantje citroen en een beetje brood