Kip met olijven en citroen (pollo con aceitunas y Limón)
Kip met olijven en citroen is eigenlijk van oorsprong een gerecht dat veel gegeten wordt in Marokko. Maar ook in de Spaanse keuken wordt dit gerecht regelmatig gemaakt. Je kan het gerecht bereiden in een tajine of in een gewone kookpot.
Recept Kip met olijven en citroen (pollo con aceitunas y Limón)
- groene ontpitte olijven - 150 gr
- kip in stukken - 1 kip
- ui - 2
- knoflook - 2 teentjes
- kippenbouillon - 500 ml
- citroen - 2
- laurierblad - 1
- tijm - naar eigen smaak
- vers gehakte peterselie - 1 eetlepel
- ras el hanout - 1 eetlepel
- vers gehakte koriander - 1 eetlepel
- olijfolie extra vierge - 4 eetlepels
- zout en zwarte peper - naar eigen smaak
- verse peterselie - voor de afwerking
Werkwijze
- pel de uien en snij ze in schijfjes
- pel vervolgens de teentjes knoflook en hak ze fijn
- kruid de kip naar eigen smaak met zout en zwarte peter
- neem een braadpan en verhit de olijfolie extra vierge en bak de kip hierin
- haal de kip uit de pan en hou ze warm
- stoof in dezelfde pan de uien en knoflook
- voeg de ras el hanout en een flinke snuif van vers gemalen peper toe
- voeg de kip, het laurierblad en de tijm toe
- overgiet nu het geheel met de kippenbouillon
- breng aan de kook en laat met een deksel op de pan sudderen
- voeg na 10 minuten de in vier gesneden citroen toe en laat gedurende 30 minuten verder koken
- bestrooi nu met de verse peterselie, de in kleine schijfjes gesneden olijven en de verse koriander en laat nog 10 minuten verder inkoken
- verdeel nu de kip in diepe borden en overgiet deze met de saus
- werk af met verse blaadjes peterselie en schijfjes of partjes citroen