Kippenvleugels met knoflook zijn altijd een must op de Spaanse tapa kaart. Uiteraard wordt knoflook zeer veel gebruikt in de Spaanse keuken. Spanjaarden gebruiken deze knol al eeuwen lang. Ze zijn er van overtuigd dat knoflook de levensjaren bevorderd en heel gezond is voor het lichaam. Wij gebruiken knoflook om de kippenvleugels een heerlijke aromatische smaak te geven.
Recept - kippenvleugels met knoflook (alitas de pollo al ajillo)
- kippenvleugels - 20
- knoflook - 8 teentjes
- olijfolie extra vierge - 1 scheutje
- rozemarijn - 1 koffielepel
- tijm - 1 koffielepel
- witte wijn - 1 glas
- zout en peper - naar eigen smaak
Werkwijze
- neem een grote koekenpan en verhit hier op een zacht vuurtje een royale scheut olijfolie extra vierge
- stoof hierin de fijn gesneden teentjes knoflook
- zorg dat ze niet bruin worden vermits het enkel dient om de olie op smaak te brengen
- verwijder na een 3 tal minuten de knoflook en leg deze aan de kant
- zet het vuur harder en bak in de op smaak gemaakte olijfolie extra vierge de kippenvleugels gedurende 10 minuten
- voeg als de kippenvleugels gaar zijn de knoflook gedurende een heel korte tijd terug toe (niet te lang want als deze aanbrand krijg je een minder aangename smaak)
- voeg het glas witte wijn toe en laat gedurende 10 minuten goed doorkoken zodanig de alcohol verdampt
- bestrooi de kippenvleugels nu met de tijm en rozemarijn
- serveer als tapas met eventueel een dip sausje