Knoflooksoep of “sopa de ajo” is een nationaal gerecht in Spanje. Vroeger werd er op het Spaanse platteland veel knoflooksoep gegeten door druivenplukkers, herders en boeren. Sopa de ajo is bovendien een zeer gezonde soep en deze geeft je extra kracht om een werkdag of fysieke inspanning door te komen. Smakelijk !
Recept: Knoflooksoep
- Kippenbouillon – 5 dl
- Tenen knoflook geschild – 2
- Olijfolie – 30 ml
- Snee wit brood of stokbrood, in kleine stukjes – 1
- Milde Spaanse paprikapoeder – 2,5 ml
- Zout – naar smaak
- Grote eieren – 2
Werkwijze
- Breng de bouillon in een pot aan de kook
- Bak de knoflook in een andere pan met de olie aan alle kanten lichtbruin
- Voeg de stukjes brood toe en blijf roeren tot ze eveneens lichtbruin zijn
- Roer het paprikapoeder erdoor en giet het vocht erbij
- Voeg het zout toe en laat 5 min pruttelen
- Breek de eieren vlak voor het opdienen in de soep en houd alles nog even op het vuur tot het eiwit gestold is
hanneke
op 04 Apr 2020Gilissen
op 04 Apr 2020Iona
op 27 Sep 2022Michael
op 01 Oct 2022