Koolhydraatarme groene gazpacho

Deze koolhydraatarme koude soep is perfect om van te genieten in de warme zomermaanden omdat het zo fris is. Het lijkt wel een salade smoothie. Alle ingrediënten van een groene salade zijn gemengd in een drinkbare Spaanse soep. Het is licht verteerbaar en heerlijk van smaak. Het voordeel is ook nog eens dat dit op enkele minuten klaar is en je er meteen kan van genieten.

Recept - Koolhydraatarme groene gazpacho (Gazpacho verde bajo en carbos)

  • cashewnoten - 70 gr
  • selder - 50 gr
  • waterkers - 20 gr
  • komkommer - 1
  • bindsla (romaine) sla - 5 grote bladeren
  • olijfolie extra vierge - 60 ml
  • knoflook - 1 teentje
  • kippenbouillon - 250 ml
  • zout - snuifje



Werkwijze

  • snij de komkommer en de bladeren van de romaine sla in fijne stukjes 
  • hak de cashewnoten en snij vervolgens de selder in fijne stukjes
  • maak de kippenbouillon warm in een steelpannetje
  • neem een blender en voeg alle ingrediënten samen 
  • mix alles tot een gladde massa
  • serveer lauw of koud 
Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen