Koolhydraatarme huzarensalade

De ensaladilla rusa is een tapa die al eeuwen lang in elk Spaanse bar word aangeboden. Voor velen van ons is het een klein gerecht waar we bijzonder dol op zijn. Wij maken voor de liefhebbers van deze Spaanse tapa een koolhydraatarme versie .

  • was de bloemkool en de wortels grondig
  • snij de bloemkool in roosjes en schil de wortels
  • breng een kookpot met water aan de kook
  • voeg de wortels toe zodra het water kookt op een middelhoog vuur
  • voeg na 15 minuten de bloemkool roosjes toe
  • laat deze samen nog eens 15 minuten verder koken
  • haal de groenten uit het water , spoel ze met koud water en zet ze even aan de kant 
  • laat de kookpot op het vuur staan en kook in hetzelfde water de eieren gedurende 10 minuten
  • spoel ze met koud water en pel ze vervolgens
  • zet ze gedurende 10 minuten samen met de bloemkool en wortels aan kant zodanig ze voldoende kunnen afkoelen
  • hak de eieren en de bloemkool fijn 
  • snij de wortels in stukjes van ongeveer 5 mm
  • doe de tonijn in een kommetje en plet hem fijn met behulp van een vork
  • neem een diepe kom en doe hierin de bloemkool, eieren, wortels , de uitgelekte erwten, de kappertjes en de fijn geplette tonijn 
  • besprenkel het geheel met een scheutje olijfolie extra vierge en meng alles goed onder elkaar
  • voeg nu de mayonaise toe en meng grondig 
  • kruid af met peper en zout
  • dek af en zet de salade voor minstens een half uurtje in de koelkast
  • serveer koud en werk af met fijngesneden stukjes piquillo peper als garnering 

Bekijk hier de gebruikte producten

Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen