Koolhydraatarme tortilla
Ben je aan de keto ? Dan is dit recept van een koolhydraatarme Spaanse tortilla gegarandeerd voor jou. Fleur je tussendoortje weer op met deze koolhydraatarme bloemkool tortilla. Zodra de bloemkool gekookt is, verliest ze haar specifieke smaak en bootst het de textuur en smaak van aardappel na. Geniet er meteen warm van of nog beter, koud de volgende dag. Je zal merken dat het je zeker zal bekoren.
Recept - Koolhydraatarme tortilla (Tortilla EspaƱola low-carb)
- bloemkool - 300 gr
- eieren - 6
- ui - 1
- zout - snuifje
- peper - snuifje
- olijfolie extra vierge - scheutje
- tortilla pan
Werkwijze
- snij de bloemkool in roosjes en kook ze in kokend water met een snuifje zout gedurende 10 minuten
- snij de ui in fijne stukjes en stoof hem glazig in een koekenpan met een scheutje olijfolie extra vierge
- giet de bloemkool af doe in een kom en plet met een vork fijn
- voeg de fijn geplette bloemkool toe in de koekenpan met de ui en bak kort mee aan
- zet even opzei
- klop de eieren goed los in een kom en kruid af met peper en zout
- neem met een spatel de geplette bloemkool en ui uit de pan en voeg toe aan de los geklopte eieren
- neem een tortilla pan en verhit een scheutje olijfolie extra vierge en giet het mengsel in de pan
- bak gedurende enkele minuten tot de onderkant gaar wordt
- dek de onderste pan af met het deksel en draai de pan om
- gaar de tortilla nogmaals enkele minuten
- controleer beide kanten en schuif op een bord
- serveer warm en of koud