Kroketjes van tonijn en piquillo pepers (croquetas de bonito y pimientos del piquillo)
Tonijn kroketten met piquillo pepers zijn een lekkere variant op de andere Spaanse bekende kroketten tapas. Piquillo pepers worden veel gebruikt in allerlei stoofpotjes. In dit recept is het heel belangrijk de pepers zeer goed te laten uit lekken en het sap niet te gebruiken. Je kan het sap uiteraard aan de kant houden om eventueel in 1 van onze stoofpotjes toe te voegen. In kroketjes combineren wij de zachte smaak van de pepers met een heerlijke smaakvolle tonijn. Dit is een zeer geslaagde starter bij een tapas avond.
Recept - kroketjes van tonijn en piquillo pepers (croquetas de bonito y pimientos del piquillo pepers)
- tonijn - 150 gr
- geroosterde piquillo (uitgelekt) - 4
- bloem - 80 gr
- volle melk - 450 ml
- olijfolie extra vierge - 1 liter
- peper
- zout
- nootmuskaat
- knoflook - 1 teentje
- los geklopt ei - 1
- peterselie - handvol fijngehakt
Werkwijze
- snij de ui in zeer fijne Julienne reepjes en stoof deze in een scheutje olijfolie tot ze zacht en licht gekleurd zijn
- laat de pepers goed uitlekken en dep ze nog eens droog
- snij ze vervolgens ook in heel kleine stukjes en stoof ze mee met de ui
- plet de uitgelekte tonijn zeer fijn met een vork
- voeg de tonijn toe aan het geheel en stoof deze mee
- roer alles goed door elkaar t
- voeg nu de geperste teen look en de fijngehakte peterselie toe
- bestrooi met de bloem en laat de bloem mee koken
- voeg vervolgens de melk beetje bij beetje toe en klop het geheel tot een egale saus
- kruid af met peper zout en nootmuskaat
- giet de massa in een ondiepe schaal en spreid het geheel uit
- dek af met folie en duw het goed aan tegen het deeg zodat dit niet uitdroogt
- laat afkoelen in de koelkast gedurende een volledige nacht
- vorm nu de kroketjes in een naar eigen geliefde vorm
- verhit een frituurpan en voeg een ruime portie olijfolie extra vierge extra toe
- frituur de kroketjes goud bruin
- serveer met een frisse salade of brood