Kweepeer strudel met appel

Kweepeer strudel is een Spaanse variant op de traditionele Duitse "apfelstrudel". We zijn de Duitse strudel gewend met alleen appels en rozijnen. In Spanje heb je de lekkere zoete herfstvrucht membrillo door ons gekend als kweepeer. In dit recept voegen wij de appel samen met de kweepeer en creëren wij nog een intensere smaak van je strudel.

  • kweepeer - 1 stuk
  • zoete appels - 4
  • boter - 50 gr
  • suiker- 20 gr
  • pijnboompitten - 25 gr
  • kaneel - 1 eetlepel
  • filodeeg - 1 pak 
  • rozijnen - 25 gr
  • poedersuiker - 1 eetlepel (optioneel) 

  • kook gedurende 15 minuten de kweepeer op een hoog vuur tot deze volledig zacht is
  • snij vervolgens in kleine stukjes
  • schil de appels en snij in even kleine stukjes
  • zet een kleine kookpot op het vuur en smelt hierin de helft van de boter
  • voeg de rozijnen, de pijnboompitten, appels, de kweepeer, suiker en de kaneel toe 
  • roer tot alles goed gekarameliseerd is
  • smelt de rest van de boter in de microgolf
  • leg nu een vel filodeeg op een bakplaat en bestrijk het vel met een dun laagje gesmolten boter
  • doe dit met elk vel 
  • plaats de vulling in het midden van de filodeeg
  • vouw de vellen tot een lange rechthoek die aan beide eindes gesloten is 
  • bak ze gedurende 15 min in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • serveer warm en bestrooi naar eigen smaak met poedersuiker
  • TIP : serveer bij deze zoete lekkernij een bolletje vanille ijs
Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen