Deze kweepeer tapa is gemaakt met Spaanse "membrillo". Membrillo wordt gemaakt van kweeperen, suiker en water. Dit wordt samen op een laag en langzaam vuurtje gekookt en in grote blokken gesneden. De zoete en licht scherpere smaak maken van dit product een heerlijke combineerbare voltreffer met de zeer gekende Spaanse manchego alsook de verschillende verse kazen.
Recept - Kweepeer tapa met kwark en noten
- stokbrood - 1 stuk
- dulce de membrillo - 1 doosje
- kwark
- walnoten - naar eigen smaak
- pompoenpitten - naar eigen smaak
- rozijnen - naar eigen smaak
- muntblaadjes - optioneel
- olijfolie extra vierge - enkele druppels
Werkwijze
- snij het stokbrood in gelijke stukjes
- toast ze even in de toaster als je ze graag wat krokanter hebt
- snij de dulce de membrillo in plakjes (de grote van je stukjes stokbrood)
- doe een dotje kwark bovenop je dulce de membrillo
- versier je tapa met rozijnen, walnoten en de pompoenpitten
- besprenkel met enkele druppels olijfolie extra vierge
- werk af met muntblaadjes
- serveer bij voorkeur je tapa op een lang bord