Macaroni met chorizo en serrano ham in de oven (Macarrones con chorizo y jamón guisados al horno)

Macaroni met chorizo en serrano ham in de oven (Macarrones con chorizo y jamón guisados al horno)

Breng de smaken van de Spaanse keuken naar je eigen eettafel met dit verrukkelijke recept voor romige macaroni uit de oven. De combinatie van pittige chorizo, zachte serranoham en sappige ham, omhuld in een heerlijke tomatensaus, maakt dit gerecht tot een smaakexplosie waarvan je zeker zult genieten. De macaroni wordt gebakken in de oven, waardoor de kaas bovenop een gouden knapperig korstje vormt. Het is een perfecte comfortmaaltijd voor het hele gezin of een smaakvolle traktatie voor een gezellig diner met vrienden. Dus, laat je keukenschort maar aan en ontdek de eenvoudige magie van deze Spaanse macaroni die je smaakpapillen zal betoveren!

Recept - Macaroni met chorizo en serrano ham in de oven (Macarrones con chorizo y jamón guisados al horno)

Voor 4 Personen

  • 300 g macaroni
  • 150 gchorizo, in plakjes gesneden
  • 150 gserranoham, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 gtomatensaus
  • 200 ml room
  • 150 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Cheddar of Gouda)
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie


Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
  • Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn.
  • Voeg de plakjes chorizo en blokjes serranoham toe aan de pan en bak ze even mee tot ze beginnen te bruinen.
  • Voeg de tomatensaus toe aan het mengsel en roer goed door. Laat het geheel een paar minuten sudderen.
  • Giet de room in de pan en roer opnieuw goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gekookte macaroni toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.
  • Giet het mengsel in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas er gelijkmatig over.
  • Bak de macaroni in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of totdat de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en laat het gerecht een paar minuten rusten voordat je het serveert.


Geniet van deze heerlijke macaroni met chorizo en serranoham guisados al horno!

Smakelijk



Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen