Magro con Tomate (Varkensvlees in tomatensaus)
Magro con tomate is een heerlijk varkens stoofpotje met de typische kruiden uit de Spaanse keuken. Meestal wordt het in Spanje als tapa gegeven maar je kan het uiteraard ook als volwaardig gerecht opdienen met frietjes. Magro con tomate is ook een tapa die dikwijls gekozen wordt door kinderen. Je kan het op verschillende manieren klaarmaken, wij geven hier een authentiek recept mee.
Recept Magro con Tomate
- Varkensvlees ( bv varkenshaasje) in stukjes – 1 kg
- Knoflook – 3 teentjes
- Uien – 2
- Tomate Frito – 750 gr ( 2 potjes)
- Rode wijn – 1
- Laurier – 2 blaadjes
- Rozemarijn – 15 mg
- Suiker – 15 ml
- Olijfolie extra virgen – 50 ml
- Zout – naar smaak
- Peper – naar smaak
- Stokbrood
Werkwijze
- Neem een ruime kookpot
- Zet op hoog vuur en doe de olijfolie erin
- Bak de stukjes varkensvlees erin
- Nadat ze goudbruin zijn, zet het vuur iets lager en haal het vlees eruit en leg opzij
- Bak in dezelfde olijfolie de uien en de knoflook in fijne stukjes
- Voeg bij deze de rijpe tomaten (gepeld en in stukjes)
- Stoof alles al roerend onder elkaar
- Voeg na een 7 tal minuten de rode wijn toe en laat even inkoken
- Daarna doe je de kruiden erbij (laurier, rozemarijn, zout en peper)
- Voeg op het laatste het vlees toe en de suiker
- Laat nog even door pruttelen
- Dien op als tapa in een kommetje met stukje stokbrood