Manchego kaaskroketten zijn een tapa klassieker in Spanje. Manchego is een Spaanse kaas uit de regio La Mancha en gemaakt van de melk van het Manchega schapenras. Een lekkere fijne tapa uit Spanje voor de vegetarische Spaanse liefhebbers.
Recept - Manchego Kaas Kroketten (Croquetas de queso manchego)
- volle melk - 750 ml
- olijfolie - ongeveer 1 liter (afhankelijk van de grote van je koekenpan)
- manchego semi curado - 200 gr
- bloem - 75 gr
- peterselie- optioneel ( afwerking)
- peper
- zout
- nootmuskaat
- bloem - 1 klein kommetje
- losgeklopt ei - 1
- panko - 1 klein kommetje
Werkwijze
- verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot
- voeg bloem toe en klop tot je een koekjes geur krijgt
- giet beetje bij beetje de melk erbij en blijf voortdurend kloppen tot je een homogene massa krijgt
- breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
- zet op een laag vuur en klop nog 10 minuten verder
- snij nu de manchego in stukjes en rasp ze
- voeg toe aan de saus en meng heel goed
- giet de massa in een kom en dek deze af met folie
- laat afkoelen en zet dan de kom in de koelkast
- laat de massa opstijven
- snij het deeg in porties en bloem ze in
- maak een ovale vorm en rol deze in het los geklopte ei en nadien in de panko
- verhit een koekenpan met een ruime hoeveelheid olijfolie extra
- als de olie warm genoeg is voeg je de kroketten toe en frituur je deze tot ze goudbruin zijn
- laat de kroketten uitlekken op keukenpapier en dep even af
- serveer en versier met de peterselie