Spaanse Ham Bestellen ?
Meer Info

Page content

article content

Paella de Marisco

Paella de marisco met gambas,mosselen,almejas en andere zeevruchten is echt het nationale gerecht in Spanje. Paella kan je natuurlijk ook bereiden met vlees,vis en kip. Hier heb je een echt Spaans recept voor paella de marisco voor ongeveer 8 à 10 personen. Veel succes!

 

Recept Paella de Marisco met zeevruchten.

 

recept paella de marisco

Werkwijze

  • Neem een geemailleerde paellapan voor 8 à 10 personen
  • Warm een scheut olijfolie in de pan op
  • Pel de uien en snij in stukjes
  • Als de olie warm genoeg is, bak de uien en de knoflook tot ze goudbruin worden.
  • Voeg nu de inktvisringen toe en bak ze tot ze bijtgaar worden
  • Dan voegen we de tomate frito,sofrito en de erwtjes toe,goed roeren en mengen
  • Na ongeveer 5 minuutjes voegen we de paellakruiden,laurier en de colorante toe
  • Voeg de rijst toe en daarna gieten we de paella caldo eraan toe.
  • Na enkele minuten (ong. 4 min) doen we de gambas,almejas,mosselen en langoustines er bij
  • Laat nu alles ong. 20 minuten sudderen op middelhoog vuur en roer regelmatig om kleven te voorkomen.
  • Eventueel kan je nog wat caldo bijvoegen
  • Dien meteen op en versier met de stukjes citroen
  • Smakelijk!

Comment Section

15 reacties op “Paella de Marisco


Door Luc Walgraeve op 19 juli 2016

40 g colorante is veel hoor !



Door Dirk Tibax op 4 augustus 2016

We hebben het aangepast,bedankt voor de opmerking


Door Linda op 7 augustus 2016

Dit komt goed uit ik wilde toevallig vanavond paella gaan maken.
Had de spullen al besteld en in huis. Nu nog een zonnetje voor de stemming. ☀️


Door Gina op 23 augustus 2016

Is er iets lekkerder of paella??
Mijn lievelings gerecht en nu heb ik het recept dus wat eten we deze week….. Mvg Gina
Ps. Bedankt om deze heerlijke,gerechten te delen.


Door Eddy Van Bocxlaer op 5 januari 2017

Beste,
Klopt deze hoeveelheid? Caldo de pescado (bouillon) of caldo paella 1800 cl. Dit is toch vrij veel. Net zoals de olie 500 cl. Met vriendelijke groeten


Door Dirk Tibax op 23 februari 2017

Beste Eddy,
Nee hoor de hoeveelheid van de caldo klopt perfect. Je kan uiteraard altijd beginnen met wat minder en daarna nog wat bijvoegen als je ziet dat de paella te droog wordt.


Door Michella Rodriguez op 6 maart 2017

Wat ik mis bij al deze paella .wat ik in malaga geleerd heb is een lekkere scheut cherry toe voegen aan het vocht ,dit smaakt heel lekker.


Door Marco op 15 mei 2017

Beste van Spanje in de pan 😜
En straks hier thuis in Belgie op ons bord 👌
Grts, M


Door Rita De Smet op 16 juli 2017

hallo, ik ga het zeker binnenkort op deze manier proberen


Door Herman op 11 augustus 2017

Keurig afgemeten recept, maar te veel gespitst op onderdelen die je koopt. Zo heb je een
technisch goeie paella maar zonder ziel….maak bijvoorbeeld je eigen Caldo van de schaal en schelpdieren die je al hebt…..


Door Pino op 17 september 2017

Het kan nog beter idd


Door Pino op 17 september 2017

Het kan nog beter


Door Wijnandts Myranda op 22 september 2017

Ik ga hem vandaag maken op u manier,altijd op mijn manier gemaakt,ik laat u iets weten wat de gasten vonden.


Door Behiels Leo op 11 oktober 2017

Beste,
bestaat er een paella recept waarbij curry aan toegevoegd wordt i.p.v. tomaten? of is dat een vloek tegen de echte paella liefhebbers?

Plaats een reactie


*


Dirk Tibax
Dirk Tibax deelt al zijn kennis en passie voor Andalusië met de lezers van zijn blog site. Hij is ook de bezieler van de Spaanse webwinkel Shopandalucia.nl Deze onlineshop heeft een uitgebreid assortiment Spaanse producten die binnen de 24 u bij jou thuis geleverd worden.