arrow_drop_up arrow_drop_down
18 maart 2020 
in Paella

Paella de Marisco

Paella de marisco met gambas,mosselen,almejas en andere zeevruchten is echt het nationale gerecht in Spanje. Paella kan je natuurlijk ook bereiden met vlees,vis en kip. Hier heb je een echt Spaans recept voor paella de marisco voor ongeveer 8 à 10 personen. Veel succes!

Recept Paella de Marisco met zeevruchten.

 

recept paella de marisco

Werkwijze

  • Neem een geemailleerde paellapan voor 8 à 10 personen
  • Warm een scheut olijfolie in de pan op
  • Pel de uien en snij in stukjes
  • Als de olie warm genoeg is, bak de uien en de knoflook tot ze goudbruin worden.
  • Voeg nu de inktvisringen toe en bak ze tot ze bijtgaar worden
  • Dan voegen we de tomate frito, sofrito en de erwtjes toe, goed roeren en mengen
  • Na ongeveer 5 minuutjes voegen we de paellakruiden, laurier en de colorante toe
  • Voeg de rijst toe en daarna gieten we de paella caldo eraan toe.
  • Na enkele minuten (ong. 4 min) doen we de gambas, almejas, mosselen en langoustines er bij
  • Laat nu alles ong. 20 minuten sudderen op middelhoog vuur en roer regelmatig om kleven te voorkomen.
  • Eventueel kan je nog wat caldo bijvoegen
  • Dien meteen op en versier met de stukjes citroen
  • Smakelijk!
Over de schrijver
Luc Walgraeve
Door

Luc Walgraeve

op 19 July 2016

40 g colorante is veel hoor !

Dirk Tibax
Door

Dirk Tibax

op 4 August 2016

Onze colorante zal te sterk zijn Luc ...?

Dirk Tibax
Door

Dirk Tibax

op 4 August 2016

We hebben het aangepast,bedankt voor de opmerking

Linda
Door

Linda

op 7 August 2016

Dit komt goed uit ik wilde toevallig vanavond paella gaan maken. Had de spullen al besteld en in huis. Nu nog een zonnetje voor de stemming. ☀️

Gina
Door

Gina

op 23 August 2016

Is er iets lekkerder of paella?? Mijn lievelings gerecht en nu heb ik het recept dus wat eten we deze week..... Mvg Gina Ps. Bedankt om deze heerlijke,gerechten te delen.

Carla van Riel
Door

Carla van Riel

op 26 October 2019

Ja, Portugese Cataplana.

koen
Door

koen

op 15 April 2020

recept graag !!

Eddy Van Bocxlaer
Door

Eddy Van Bocxlaer

op 5 January 2017

Beste, Klopt deze hoeveelheid? Caldo de pescado (bouillon) of caldo paella 1800 cl. Dit is toch vrij veel. Net zoals de olie 500 cl. Met vriendelijke groeten

Dirk Tibax
Door

Dirk Tibax

op 23 February 2017

Beste Eddy, Nee hoor de hoeveelheid van de caldo klopt perfect. Je kan uiteraard altijd beginnen met wat minder en daarna nog wat bijvoegen als je ziet dat de paella te droog wordt.

Michella Rodriguez
Door

Michella Rodriguez

op 6 March 2017

Wat ik mis bij al deze paella .wat ik in malaga geleerd heb is een lekkere scheut cherry toe voegen aan het vocht ,dit smaakt heel lekker.

Marco
Door

Marco

op 15 May 2017

Beste van Spanje in de pan 😜 En straks hier thuis in Belgie op ons bord 👌 Grts, M

Rita De Smet
Door

Rita De Smet

op 16 July 2017

hallo, ik ga het zeker binnenkort op deze manier proberen

Herman
Door

Herman

op 11 August 2017

Keurig afgemeten recept, maar te veel gespitst op onderdelen die je koopt. Zo heb je een technisch goeie paella maar zonder ziel....maak bijvoorbeeld je eigen Caldo van de schaal en schelpdieren die je al hebt.....

Pino
Door

Pino

op 17 September 2017

Het kan nog beter idd

Pino
Door

Pino

op 17 September 2017

Het kan nog beter

Wijnandts Myranda
Door

Wijnandts Myranda

op 22 September 2017

Ik ga hem vandaag maken op u manier,altijd op mijn manier gemaakt,ik laat u iets weten wat de gasten vonden.

Behiels Leo
Door

Behiels Leo

op 11 October 2017

Beste, bestaat er een paella recept waarbij curry aan toegevoegd wordt i.p.v. tomaten? of is dat een vloek tegen de echte paella liefhebbers?

Marialuisa
Door

Marialuisa

op 25 January 2019

Curry is een regelrechte belediging voor dit heerlijke gerecht,maar als jij er curry in moet dan doe je dat toch lekker.Jij bent degene die het uiteindelijk opeet😆

Peter
Door

Peter

op 7 November 2019

Ik heb begrepen dat je niet meer mag roeren als je de gamba's ed hebt toegevoegd en het vuur laag moet zetten. Klopt dat?

K
Door

K

op 9 February 2020

Waarom is mijn paella zo plakkerig? En nattig?

Reactie plaatsen