Paella de Marisco
Paella de marisco met gambas,mosselen,almejas en andere zeevruchten is echt het nationale gerecht in Spanje. Paella kan je natuurlijk ook bereiden met vlees,vis en kip. Hier heb je een echt Spaans recept voor paella de marisco voor ongeveer 8 à 10 personen. Veel succes!
Recept Paella de Marisco met zeevruchten.
- Paellapan diameter – 42 cm
- Extra Vierge Olijfolie
- Paella rijst – 800 gr
- Langoustines – 8 stuks
- Gambas – 8 stuks
- Mosselen – 700 gr
- Almejas (venusschelpjes) – 600 gr
- Inktvisringen vers – 600 gr (geheel of in stukjes)
- Verse groene doperwtjes – 200 gr
- Tomate Frito – 200 gr
- Sofrito – 300 gr
- Caldo de pescado (bouillon) of caldo paella – 1,8 l
- Uien – 2
- Knoflook teentjes – 3
- Colorante alimentario (om te kleuren) – 20gr
- Paellakruiden – 45 gr
- laurier en zout
- citroen als decoratie
Werkwijze
- Neem een geemailleerde paellapan voor 8 à 10 personen
- Warm een scheut olijfolie in de pan op
- Pel de uien en snij in stukjes
- Als de olie warm genoeg is, bak de uien en de knoflook tot ze goudbruin worden.
- Voeg nu de inktvisringen toe en bak ze tot ze bijtgaar worden
- Dan voegen we de tomate frito, sofrito en de erwtjes toe, goed roeren en mengen
- Na ongeveer 5 minuutjes voegen we de paellakruiden, laurier en de colorante toe
- Voeg de rijst toe en daarna gieten we de paella caldo eraan toe.
- Na enkele minuten (ong. 4 min) doen we de gambas, almejas, mosselen en langoustines er bij
- Laat nu alles ong. 20 minuten sudderen op middelhoog vuur en roer regelmatig om kleven te voorkomen.
- Eventueel kan je nog wat caldo bijvoegen
- Dien meteen op en versier met de stukjes citroen
- Smakelijk!