Paella met kip en chorizo
Heerlijk eenvoudig recept voor paella met kip en chorizo. Zowel in de zomer als in de winter kan je Spaanse paella maken ter vervanging van bv de barbeque.
Recept Paella met kip en chorizo
- Paellapan diameter – 40 cm
- Extra Vierge Olijfolie
- Kip in stukken gesneden – 450 gr
- Bakchorizo Ibérico, gesneden in stukjes van ong. 0,6 cm – 225 gr
- Gambas – 200 gr
- Saffraandraadjes – 2à3
- Paella rijst – 450 gr
- Sofrito – 1 potje
- Caldo pollo (kippenbouillon) – 1 liter
- Paellakruiden – 50 gr
- Doperwtjes guisantes – 200 gr
- Bronwater
Werkwijze Paella met kip en chorizo
- Zet uw paellapan op het vuur en verwarm ze op een goed vuurtje.
- Giet er enkele scheuten extra vierge olijfolie in
- Doe nu de stukjes kip in de pan en laat ze bakken
- Ondertussen doe je de paella rijst in een kom met water, even goed mengen om daarna in een zeef te gieten
- Doe nu de guissantes (groene doperwtjes) bij de kip
- Even goed mengen om daarna sofrito bij te mengen. Sofrito bevat knoflook, tomaat en paprika’s
- Giet nu de caldo bouillon en wat bronwater in de pan
- Voeg de safraan draadjes en de paella kruiden toe
- De rijst voeg je nu toe, strooi hem in kruisvorm in de pan
- Meng alles rustig rond
- Laat alles sudderen met een deksel over de pan
- Na een tiental minuutjes doe je de stukjes chorizo erbij
- Verdeel mooi de gambas nu over het geheel en bedek de pan voor een 10 à 15 minuutjes
- En nu smullen maar met een heerlijk glaasje wijn erbij