Paella met kip (paella de pollo)

Paella met kip is een perfect alternatief voor degene die niet houden van zeevruchten of vis. Wanneer je Spaanse paella zelf maakt zoals paella met kipmoet je altijd zorgen dat je de juiste paella ingrediënten en toebehoren in huis hebt. De juiste paella rijst, de perfecte gasbrander en paellapan en natuurlijke de originele Spaanse paella kruiden.

 

Recept Paella met kip (paella de pollo)

 

 

Werkwijze

  • Giet een scheutje olijfolie in de paellapan en breng het op middelhoog vuur aan de kook.
  • Breng de stukjes kip op smaak met zout en zwarte peper en bak ze in de hete olie tot ze aan alle kanten hun kleur hebben.
  • Voeg de paprika toe en roer alles zodat alle smaken zich vermengen.
  • Strooi er de paella kruiden over en laat het ongeveer 15 minuten koken.
  • Breng het vlees naar de uiteinden van de paellapan.
  • Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot hij gaar is.
  • Voeg de sofrito toe en laat deze beetje inkoken.
  • Meng de kip met de sofrito en voeg de helft van de geroosterde paprika’s toe.
  • Meng alles opnieuw en voeg de bouillon toe, kook nog een paar minuten.
  • Voeg de sperziebonen en rijst toe.
  • Je moet ervoor zorgen dat de rijst volledig door de bouillon wordt bedekt. Kook gedurende 10 minuten op hoog vuur
  • Zet dan het vuur op lage stand totdat de rijst begint te drogen.
  • Zodra de vloeistof is opgenomen, moet je de rijst proeven. Als hij nog steeds hard is, voeg dan meer bouillon toe en kook nog een paar minuten totdat het al dente is.
  • Bedek de paella met een deksel/doek en verhoog de hitte gedurende een minuut of twee, zodat de bodem vastzit.
  • Zet het vuur uit en versier de paella met een paar plakjes citroen, de rest van de geroosterde paprika’s en rozemarijn.