Paella met konijn en kip

Hoewel paella zijn oorsprong vindt in Valencia, is het een typisch Spaans gerecht geworden en wordt het in vrijwel alle Spaanse gemeenten met toewijding bereid. Een van de meest typische en klassieke gerechten is de paella met kip en konijn. Het kan worden geserveerd met of zonder een takje verse rozemarijn, afhankelijk van de persoonlijke smaak van elk huishouden.

Recept - Paella met konijn en kip ( 4 personen)


Werkwijze

  • neem een braadpan en braad de stukjes konijn en kip kort aan in een scheutje olijfolie extra vierge
  • pel de knoflook en hak de sperziebonen in fijne stukjes
  • pel de tomaten en mix ze fijn met een staafmixer
  • verhit de olijfolie extra vierge in een paella pan 
  • wanneer de olie heet genoeg is, voeg je het vlees toe en schroei je dit goudbruin 
  • voeg vervolgens de knoflook teentjes toe en bak ze mee tot ze bruin worden
  • verwijder de teentjes knoflook en zet het vuur lager
  • voeg de saffraandraadjes en de fijngehakte sperziebonen toe 
  • roer met behulp van een houten lepel zachtjes door het vlees 
  • voeg de gepureerde tomaten toe en laat zachtjes onder af en toe roeren sudderen
  • was de artisjokken grondig en snij in fijne stukjes
  • voeg vervolgens mee toe en roer nogmaals zachtjes
  • voeg nu de zachte paprika poeder toe en roer deze door de ingrediënten
  • voeg de caldo bouillon toe en laat het geheel op een zacht vuur gedurende 30 minuten pruttelen
  • proef en werk indien nodig bij met een snuifje zout
  • voeg nu de rijst en de Garrafon bonen toe samen met de colorante
  • laat gedurende 20 minuten verder sudderen , begin op een hoog vuur en verlaag stelselmatig
  • zodra je hier mee begint hoef je niet meer te roeren
  • controleer de gaarheid van de rijst 
  • serveer warm met eventueel een stukje stokbrood