Paella Valenciana
Paella Valenciana is de koningin onder de paella’s. Het is het vlaggenschip van een hele regio en de meest legendarische van alle Spaanse gerechten. Echt eenvoudig is het misschien niet om deze paella klaar te maken, maar wanneer men de juiste ingrediënten gebruikt, zal het echt wel lukken. Veel succes met dit traditioneel recept en laat het smaken.
Recept Paella Valenciana (4 tot 6 personen)
- rijst – 380 gr
- kippenbouillon – 1 liter
- kipfilet blokjes – 500 gr
- konijn in blokjes – 500 gr
- platte witte bonen – 75 gr
- platte sperzie bonen – handje vol
- tomaten – 1 stuk
- rode peper – halve
- paprikapoeder – 1 koffielepel
- rozemarijn – 1 takje
- extra vierge olijfolie
- paella kruiden
- saffraan draadjes
- colorante
Werkwijze
- Doe olijfolie in een paella pan (34cm)
- Bak de kip- en konijnenstukjes op laag vuur tot ze aan alle kanten licht goudbruin zijn
- Voeg dan de platte sperziebonen toe en roer ze een paar minuten, let op dat je ze niet verbrandt
- Nu zijn de tomaat en de witte bonen aan de beurt. De tomaat van tevoren in kleine stukjes hakken of raspen
- Meng goed met de andere ingrediënten
- Op dit moment ga je ook het paprikapoeder toevoegen
- Laat alles een paar minuten sudderen
- Voeg dan de kippenbouillon, een paar saffraan draadjes en rozemarijn toe
- Zet het vuur op de brander hoger
- Als het vocht begint te koken, doe je de rijst gelijkmatig in de paella pan
- Voeg de paella kruiden bij
- Op dit moment kun je de in reepjes gesneden rode peper toevoegen voor de garnering van de paella
- Houd het vuur ongeveer 10 minuten hoog en verlaag het vuur voor een vergelijkbare tijd tot de helft totdat de rijst gaar is. Genieten!