Pan con Tomate (Toast met knoflook en tomaat)

Pan con Tomate (Toast met knoflook en tomaat)

Pan con tomate wordt door Spanjaarden en Spanje liefhebbers dikwijls bij het ontbijt genuttigd. Dit typische Spaanse ontbijtgerecht is zeer snel te bereiden. Dit gezond Spaans recept wordt op verschillende manieren klaar gemaakt. De belangrijkste variatie is meestal de manier waarop de tomaat wordt toegevoegd. Rijpe tomaten kunnen op het brood worden uitgesmeerd of geraspt worden met een rasp.

Recept Pan con Tomate

  • Sneetjes bruin of wit brood – 4
  • Knoflook, geschild – 1 teentje
  • Tomaten – 2
  • Zout – 1/4 theelepel
  • Extra vierge olijfolienaar smaak
  • Gehakte peterselie voor garnering (optioneel)

Werkwijze

  1. Rooster het brood in een broodrooster
  2. Knoflook in de lengte doormidden hakken en verdeel het over de sneetjes brood
  3. Snij de tomaten doormidden en rasp ze met een rasp, gooi de schil weg.
  4. Giet de tomatenpuree in een kom, voeg het zout toe en roer.
  5. Verdeel het tomatenpuree over elke plak, voeg een scheutje olie toe
  6. Garneer met een beetje gehakte peterselie bovenop (optioneel).
  7. Serveer onmiddellijk.
  8. Het tomatenpuree in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren.

Over de schrijver
Door mijn passie voor Spanje en in het bijzonder Andalusië en mijn interesse in de Spaanse keuken heb ik 10 geleden een belangrijke keuze gemaakt in mijn leven. Samen met mijn echtgenote Karin hebben we toen een besluit genomen om de typische Spaanse producten naar Nederland en België te halen. Een Spaanse webwinkel en deze Spaanse recepten site leek ons het ideale platform hiervoor.
Reactie plaatsen